Metalen trap

Metalen trap

Een metalen trap kopen: waar te beginnen?

Een metalen trap koop je uiteraard bij een trappenfabrikant. In onze trappenfabriek maken wij trappen van vele verschillende soorten materialen, in diverse stijlen en in alle denkbare modellen. Als specialist in op maat gemaakte trappen kunnen wij ook zeker de door jou gewenste metalen trap leveren.

Wij leveren niet alleen metalen trappen waarbij de treden van hout zijn gemaakt, we kunnen je ook voorzien van andere soorten trappen of trapgedeeltes gemaakt van metaal. Denk hierbij aan metalen leuningen, metalen hekwerk -balustrades- of wat te denken van metalen anti-slipstrippen voor in de traptredes. Mocht metaal in jouw trap iets te prijzig uitvallen, geen probleem. Hiervoor bieden wij ook een perfecte oplossing waarbij de gewenste trapgedeeltes van hout zijn gemaakt, maar een zwarte metalen trap look heeft.
Van iedere zojuist beschreven situatie vind je hieronder foto’s ter inspiratie.

Zoals hierboven al kort benoemd, is er bij ons heel veel mogelijk als het aan komt op wensen en voorkeuren: geen trap is onmogelijk. Lees gerust verder voor meer en specifiekere info over alle mogelijkheden, of vraag direct gratis een vrijblijvende offerte aan.

Een metalen trap op maat

Metalen trappen zijn er in vele varianten. Geen woonsituatie is gelijk. Waar is de trap voor bedoeld? Moet het een open of een gesloten metalen trap worden? Welke vorm kan en mag de metalen trap hebben? Wij nemen al deze vragen zorgvuldig met jou door, de mogelijkheden voor een metalen trap op maat zijn eindeloos.

De mogelijkheden van een metalen trap op maat, zijn grofweg onder te verdelen in:

 • Metalen trap met houten treden
 • Houten trap met metalen details
 • Trap volledig van metaal
 • Houten trap met metalen zichtdelen
 • Houten trap met metalen uitstraling

Voor al deze varianten is er uiteraard ook nog de keuze uit een trap met RVS of een trap met staal, of een combinatie van die twee. De opties hierboven die wij zelf bieden worden hieronder per optie uitgelicht, inclusief foto’s van door ons opgeleverde projecten.

 • Duurzaam
 • Kwaliteit
 • Eenvoudig te onderhouden
 • Unieke uitstraling
Rechte metalen trap

Metalen trap met houten treden

De metalen trap waar wij veel, zo niet de meeste, vraag naar krijgen is een metalen trap met houten treden. Dit is een trap waarbij de trapbomen -het gedeelte waar de treden aan bevestigd zijn- van metaal zijn gemaakt en de traptreden van hout. In veel gevallen wordt er dan voor gekozen om de metalen delen van de trap zwart te maken. Dit past doorgaans goed bij eigenlijk alle soorten hout, denk aan eiken, rubberwood en yellow poplar.

Hieronder een aantal voorbeelden van metalen trappen met houten treden die wij hebben opgeleverd.

Metalen trapspijlen

Houten trap met metalen details

Een houten trap met metalen details is ook erg populair. ‘Details’ is natuurlijk een breed begrip. In dit geval worden hiermee losse onderdelen van de trap bedoeld. Denk hierbij aan een metalen strip of metalen strips in de traptreden, een metalen leuning of traphekje. Door metalen details toe te voegen aan bijvoorbeeld een houten trap, oogt het geheel direct een stuk strakker of chiquer, zonder dat er een enorme meerprijs aan vastzit.

Hieronder een aantal voorbeelden van door ons opgeleverde trappen met metalen details.

Metalen RVS balustrade

Houten trap met metalen zichtdelen

Door het toevoegen van metaal aan een trap, valt de prijs in veel gevallen iets hoger uit dan wanneer er gekozen wordt voor een trap die volledig van hout is gemaakt. Als er de wens is om metaal in de trap te verwerken, maar er ook op het financiële aspect gelet moet worden, zijn er twee keuzes mogelijk:
– Een houten trap met metalen zichtdelen
– Een houten trap met metalen uitstraling

Laatstgenoemde beschrijven we in het blok hieronder. Met de houten trap met metalen zichtdelen wordt een houten trap bedoeld waarbij alleen de in het oog springende delen van de trap van metaal zijn gemaakt. Voorbeelden hiervan zijn metalen trapspijlen, een metalen trapleuning -een houten trap met metalen leuning- of een hele metalen balustrade rond de trap of op de verdiepingsvloer.

Zie de foto’s hieronder van projecten waarbij we dit hebben toegepast.

Kosten van een nieuwe trap

Houten trap met metalen uitstraling

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is dit ook een optie wanneer je wel de uitstraling van een metalen trap wilt, maar niet de kosten van een echte metalen trap. Wij hebben al diverse projecten opgeleverd waarbij de wens van de klant een trap met een metalen look was. Hierbij is de trap volledig van hout gemaakt, maar bepaalde onderdelen -spijlen bijvoorbeeld- zijn daarbij zwart geverfd. Hierdoor heeft de trap toch een metalen uitstraling gekregen en zo lang je niet beter weet lijkt er dan gewoon een zwarte metalen trap te staan. Ideaal toch?

Zie de foto’s hieronder voor een paar eindresultaten van zulke projecten.

Trap volledig van metaal

Blijft als laatste nog de optie van een volledige metalen trap over. Trappen die in zijn geheel van metaal zijn gemaakt, die leveren wij helaas niet. Wel kun je via ons in contact komen met onze partners die wel volledig metalen trappen leveren.

Concreet gaat het dan om metalen trappen voor buiten, metalen trappen met bordes en eigenlijk alles wat je nog meer kunt bedenken, zolang de trap maar volledig van staal is gemaakt.

Metalen trap op maat
Keepboom rvs

Bekijk ook de trappen van RVS

Naar RVS trappen

Veelgestelde vragen over de metalen trap

 • Wat kost een metalen trap?

  Een metalen trap kost al gauw een paar duizend Euro. De daadwerkelijke prijs is afhankelijk van verschillende factoren: hoeveel metaal wordt erin verwerkt, metaalsoort, welk houtsoort wordt er gekozen, trapvorm, afmetingen, extra’s (hekwerk, antislip, trapleuning) etc.

  Een alternatief is een houten trap met een metalen look. Hierbij is de trap volledig van hout gemaakt, waardoor de kostprijs ten opzichte van een metalen trap behoorlijk gedrukt kan worden, maar zijn bepaalde traponderdelen volledig zwart geverfd. Hierdoor heeft de trap toch een metalen look, zonder dat het prijskaartje van een metalen trap eraan vastzit.

 • Waar leveren jullie metalen trappen?

  Wij leveren onze trappen in heel Nederland, geen enkele plaats uitgesloten. Indien gewenst plaatsen wij de trap ook, zodat je compleet ontzorgd bent.

 • Hebben jullie een trappenshowroom?

  Ja, wij hebben een trappen showroom waar je verschillende soorten trappen en materialen kunt bekijken om inspiratie op te doen of een gedegen beslissing te kunnen nemen. Onze showroom is op afspraak te bezoeken. Voor een vrijblijvend bezoek aan de showroom kun je contact met ons opnemen.

 • Hebben jullie ook inmeetservice?

  Zodra we opdracht hebben om de trap te maken, maken we een afspraak om deze kosteloos bij jou thuis in te meten. De trap wordt vervolgens perfect op maat gemaakt.

  In eerste instantie is het zelf aanleveren van maten of bijvoorbeeld een bouwtekening voldoende om een vrijblijvende offerte te kunnen maken.

 • Plaatsen / monteren jullie de trap ook?

  Het plaatsen en/of monteren van de trap verzorgen wij ook voor je. Mocht je dit in eigen beheer willen doen, dan is dat uiteraard ook geen enkel probleem.

  Door ons de trap laten plaatsen nemen wij mee in de offerte, indien gewenst.

 • Meer dan 30 jaar ervaring
 • Geen trap onmogelijk
 • Kwaliteit en maatwerk op hoog niveau

Meer weten over de metalen trap?