RVS trap op maat

RVS trap

Waarom een trap van RVS?

RVS (roestvast staal) wordt voornamelijk gebruikt voor staanders, leuningen en handregels van een trap. Uiteraard is het ook mogelijk om de gehele trap van RVS te laten maken. Roestvast staal kent vele voordelen. Zo verkleurt RVS niet, dit duurzame materiaal gaat jarenlang mee zonder gebruikssporen te vertonen. Daarnaast is roestvast staal ook gemakkelijk te onderhouden, af en toe afnemen met een vochtige doek is voldoende. Verder heeft RVS een unieke uitstraling die in bijna iedere woonstijl past. Door te kiezen voor een soort trap en trapleuning die bij jouw smaak past, verwerk je RVS moeiteloos in jouw woonstijl.

RVS bestaat uit verschillende elementen die bestand zijn tegen corrosie. Eén van de elementen betreft chroom. RVS bestaat altijd voor minimaal 10,5% uit chroom. Het hoofdbestanddeel van RVS is ijzer. Dit metaal valt daarom onder de categorie Ferrometalen.

Herkomst en gebruik van RVS metaal

IJzer is al meer dan 5000 jaar bekend. De Oude Egyptenaren gebruikten dit materiaal al voor speerpunten en ornamenten. Echter werden de metaalsoorten pas vanaf de 18e eeuw door verschillende wetenschappers ontdekt. Rond 1900 ontdekken metaalkundigen ijzerlegeringen welke buitengewoon corrosiebestendig blijken te zijn. In 1912 wordt het eerste octrooi verleend waarin de productie van Roestvast staal wordt beschreven. Ongeveer een jaar later wordt RVS verhit en gegoten in duurzame producten als pannen, vorken en messen. Vanaf de periode dat Duplex roestvast staal is ontdekt, wordt deze ook in de papierindustrie gebruikt. Tegenwoordig wordt RVS succesvol gebruikt in vele verschillende industrieën. Zo wordt deze metaalsoort onder andere gebruikt voor scheepsbouw, keukenapparatuur, dakbedekking, kozijnen en natuurlijk ook voor trappen. In het geval van trappen wordt RVS veel voor staanders, leuningen en handregels gebruikt, maar er worden ook complete trappen van dit roestvaste staal gemaakt!

RVS hekwerk

Wat kost een RVS trap?

Het grootste nadeel van een trap van RVS is de prijs. De kostprijs van RVS ligt relatief hoog. Dit komt onder andere doordat dit metaal relatief veel nikkel bevat. Roestvast staal is daarnaast moeilijker te bewerken dan normaal staal en verschillende houtsoorten. Hierdoor liggen de bewerkingskosten wat hoger. Echter is een trap van RVS door haar duurzaamheid een investering waar je vele jaren plezier van zult hebben.

Bij Veijer Trappen bieden we vele verschillende mogelijkheden wat betreft trap toepassingen van of met RVS. Zo is het mogelijk om een gehele trap van RVS te laten maken óf RVS elementen toe te voegen aan een houten trap. Neem voor de mogelijkheden gerust vrijblijvend contact met ons op!

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Geen trap onmogelijk
  • Kwaliteit en maatwerk op hoog niveau