Trap met glazen balustrade

Trap met glas

Voordelen van een trap met glazen balustrade

Het klinkt in eerste instantie misschien gevaarlijk om glas te verwerken in het hekwerk van een trap. Bij gelaagd glas is dit echter niet het geval. Door de doorzichtige kunststof laag tussen het glas, zal deze niet uit elkaar vallen wanneer het breekt. Het grote voordeel van een trap met glazen balustrades is dat deze veel licht doorlaat en een koele uitstraling geeft. Een trap met balustrades van hard gelaagd glas is een echte blikvanger in jouw huis. Verder is glas een duurzaam en sterk materiaal, waardoor het erg lang meegaat.

In het geval van hard gelaagd glas is er tussen de glasbladen een doorzichtige kunststoflaag geplaatst. Deze dunne kunststoflaag houdt het glas bij elkaar, ook in het geval van een breuk. Hierdoor ontstaan er bij een breuk geen gevaarlijke scherven. Over het algemeen worden voor hard gelaagd glas in woonconstructies de randen van het glas in een sponning opgenomen. In andere gevallen worden de randen van het glas poly geslepen.

Herkomst en gebruik glas

Glas in haar meest primitieve vorm (Obsidiaan) is waarschijnlijk net zo oud als de aarde zelf. De eerste glazen voorwerpen zijn waarschijnlijk ontstaan door verhitting van kwartskorreltjes. In de prehistorie werd Obsidiaan al geslepen tot pijlpunten of verwerkt in sieraden. Dit type glas ziet er anders uit dan het glas van tegenwoordig. Het was donker, glanzend en niet doorzichtig. Doordat het glas door de eeuwen heen herhaaldelijk gesmolten werd, werd het glas steeds doorzichtiger. In Europa verspreidde het maken van glas zich tussen 1550 en 1650. Vanaf de 20e eeuw werd glas steeds meer gebruikt, voor onder andere gloeilampen en glasvezels. Tegenwoordig wordt glas op allerlei manieren toegepast. Zo wordt dit materiaal, wanneer het hard gelaagd is, ook verwerkt in balustrades van trappen.

  • Laat veel licht door
  • Duurzaam en sterk
  • Eyecatcher
  • Unieke uitstraling
Trap met glas

Veijer Trappen

Dé specialist op het gebied van maatwerk trappen

Bij Veijer Trappen bieden we verschillende opties wat betreft het verwerken van glas in de balustrade van jouw nieuwe trap. Zo maken we balustrades van glazen panelen welke omrand zijn met hout, maar ook een omranding van metaal of een glazen poly geslepen balustrade is mogelijk. Het is natuurlijk belangrijk dat de glazen balustrade goed aansluit bij de trap. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Trap met glazen balustrade
Trap met glas

Balustrades van hard gelaagd glas

Inspiratie
  • Al meer dan 30 jaar specialist op het gebied van trappen
  • Maatwerk oplossingen
  • Betrouwbaar en flexibel