Inspiratie

Steektrap met loopbrug te Diemen

Modern

Een trap in moderne stijl gecombineerd met een bijpassende loopbrug. Hieronder leest u meer over het ontstaan van en de gemaakte keuzes bij dit project.

Het gaat hierbij om één trap: de begane grond trap.

Loopbrug steektrap

Type trap en gebruikte materiaalsoorten

Type
Het gaat hier om een steektrap, ofwel rechte trap, met bloktreden. Daarbij wordt de klantwens gecompleteerd door de loopbrug met mat zwart staal erin verwerkt. De klant heeft dit idee zelf, in samenwerking met de architect, ontworpen. Op deze manier blijft het trappengat -de open ruimte in de verdiepingsvloer- open en wordt er een mooie invulling aan gegeven.

Materiaalsoorten
Qua materiaalsoorten die tijdens dit project gebruikt zijn, zit er verschil tussen de trap en de loopbrug.

Trap
Van de trap zijn de treden en stootborden van eikenhout gemaakt. De trapboom -het gedeelte waar de treden op rusten- is gemaakt van staal. Deze is echter niet zichtbaar op de foto’s daar dit een stalen middenkeepboom is. Dit betekent dat de trapboom zich in het midden van de treden bevindt en alleen zichtbaar is vanaf de onderkant van de trap. Onder de trap heeft de klant tevens een opbergkast gerealiseerd.

Loopbrug
De ’treden’ van de loopbrug zijn net als de traptreden van eikenhout gemaakt. De balustrade is gemaakt van glas met een stalen omranding. Alle stalen elementen in dit project zijn voorzien van een mat zwarte coating. Deze zijn overigens ook door ons geleverd.

Moderne houten trap
Steektrap op maat

Moderne stijl

Moderne trappen
Steektrap met loopbrug

De succesfactor

Bij dit project wenste de klant een moderne, strakke trap met staal erin verwerkt waarmee de woning echt compleet zou worden. Wat dit project tot een succes heeft gemaakt is toch wel het mooie totaalplaatje waarbij de trap en loopbrug geheel matchen met andere elementen in de woning.

Het eikenhout en mat zwarte staal zorgen voor een mooie kleurcombinatie. Het mat zwarte staal is tevens op meerdere plekken in de woning terug te vinden. Hetzelfde geldt voor de glazen balustrade met mat zwarte omranding die goed matchen met de binnendeuren op de begane grond.

  • Betrouwbaar en flexibel
  • Geen trap onmogelijk
  • Meer dan 30 jaar ervaring