Inspiratie

Moderne eiken trappen te Hattem

Modern

Deze eikenhouten trappen in moderne stijl zijn gemaakt uit diverse materiaalsoorten. Hieronder lichten wij het ontstaan en het hoe, wat en waarom van dit project toe. Het gaat hierbij om twee trappen:

– Begane grond naar de eerste verdieping
– Eerste naar de tweede verdieping

Eikenhouten onderkwart trap met staal

Type trap en gebruikte materiaalsoorten

Type trap
Zowel de begane grond trap als de trap van de eerste naar de tweede verdieping zijn onderkwart trappen. Bij de begane grond trap heeft de klant er bewust voor gekozen om geen balustrade te plaatsen, zodat de hal ruimtelijk en zo open mogelijk blijft. Verder is de woning in alle aspecten strak ingericht, vandaar de keuze voor een begane grond trap met bloktreden. Geheel in stijl van de woninginrichting.

Materiaalsoorten
Bij beide trappen zijn dezelfde materiaalsoorten gebruikt. Hierbij zijn de treden en stootborden van eikenhout gemaakt en de trapbomen -het gedeelte waar de treden op rusten- van vurenhout. De klant heeft gekozen voor eikenhout, omdat dit een goed te bewerken en behandelen houtsoort is en daarnaast sloot deze het best aan bij de wensen van de klant qua kleur. Om de kleur van het hout zo dicht mogelijk bij het origineel te houden zijn de eikenhouten treden, stootborden en leuningen behandeld met een natuurlijke olie.

Wat de begane grond trap qua materiaalsoort onderscheidt van de verdiepingstrap zijn de leuningen en balustrade keuze. Zo heeft de begane grond trap geen balustrade en alleen een muurleuning die gemaakt is van metaal, voorzien van een zwarte coating. De verdiepingstrap daarentegen heeft wel een balustrade, gemaakt van zwart gecoate metalen spijlen met eikenhouten leuningen.

Moderne eikenhouten trap hattem
Eikenhouten onderkwart trap met staal

Eiken onderkwart

Onderkwart trappen
Anti slip traptreden

Uitgelichte details

Anti-slip
Deze twee eikenhouten onderkwart trappen zijn voorzien van ingefreesde holgroeven. De klant vond de doorgaans gebruikelijke rubberen anti-slip strippen te overheersend, waardoor er voor een alternatief is gekozen. De keuze voor ingefreesde holgroeven past perfect bij de ruimtes waarin de trappen geplaatst zijn.

Boom-trede bevestiging
Alle treden liggen op een zogenaamde keepboom. Dit is een trapboom waarbij de treden op de uitgefreesde -gekeepte of uitgekeepte- delen liggen. Daar er bij keepbomen doorgaans door trappenfabrikanten gekozen wordt om de treden middels zichtbare klossen aan de bomen te bevestigen, hanteren wij een nette ‘blinde bevestiging’.

Benieuwd naar de oorsprong van de foto’s van dit project, of de omgeving waarin de trappen gesitueerd zijn? Klik dan hier.

  • Betrouwbaar en flexibel
  • Geen trap onmogelijk
  • Meer dan 30 jaar ervaring