Trap met RVS

Rechte trap

Rechte trap op maat

Een rechte trap betreft een model trap waarbij elke trede dezelfde breedte heeft. De trap heeft een rechte looplijn. Afhankelijk van hoe steil de trap verloopt valt deze onder de categorie molenaarstrap, steektrap of luie trap. Je kunt een rechte trap ook voorzien van één of meerdere bordes. Een bordes is een platform welke als verbindingsdeel tussen twee delen van een trap wordt geplaatst. Een bordes wordt geplaatst als rustplaats bij een lange rechte trap of zorgt ervoor dat de trap van richting kan veranderen. Een trap die is voorzien van één of meerdere bordes wordt ook wel een bordestrap genoemd.

Redenen om voor een rechte trap te kiezen

Een rechte trap kent vele voordelen. Zo heb je bij dit type trap weinig beperkingen qua materialen en toepassingen. Bij Veijer Trappen kun je kiezen uit een glazen, metalen en verschillende soorten houten rechte trappen. Daarnaast kun je kiezen uit een dichte of open rechte trap. Door de vele opties kan dit type trap als echte blikvanger funderen. Verder is deze trap ook zeer praktisch, je kunt elkaar namelijk gemakkelijk passeren op de trap. Ook kun je grote voorwerpen eenvoudiger langs een rechte trap verplaatsen dan langs een draaitrap. Door het eenvoudige model is dit type trap makkelijk te plaatsen, waardoor de kosten beperkt blijven.

 • Op maat gemaakt
 • Past in iedere woonstijl
 • Hoge kwaliteit
 • In verschillende materialen leverbaar
Moderne trap op maat

Veijer Trappen

Een rechte trap past binnen iedere woonstijl

Aangezien je bij een rechte trap veel keuze hebt wat betreft toepassing en materiaal, past deze trap in iedere woonstijl. Zo past een houten, dichte rechte trap erg mooi in bijvoorbeeld een klassieke of landelijke stijl. Een metalen trap past erg goed in een industriële woonstijl en een houten of glazen open rechte trap staat erg mooi in een moderne stijl. Dit zijn slechts voorbeelden van vele combinaties die je met dit type trap kunt realiseren. Het belangrijkste aspect bij de keuze voor een rechte trap is de hoeveelheid ruimte dat beschikbaar is. Een rechte trap neemt namelijk relatief veel ruimte in beslag. Je kunt er uiteraard voor kiezen om de trap wat steiler te laten verlopen, dit zal er echter wel voor zorgen dat de trap moeilijker beloopbaar is. Wanneer je twijfelt welke trap in jouw huis en woonstijl past, kun je uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen.

Meest gekozen trap voor

 • Grotere, lange hallen
 • Woonkamers
 • Kantoren
 • Zoldertrap
Maatwerk rechte trap
Metalen trap op maat
Rechte trap van hout

Meer voorbeelden van rechte trappen

Inspiratie
 • Breed assortiment
 • Meer dan 30 jaar ervaring
 • Maatwerk oplossingen

Meer weten over een rechte trap?

Veelgestelde vragen

 • Welke soorten rechte trappen zijn er?

  Het soort rechte trap is onder andere afhankelijk van hoe steil deze trap verloopt. De standaard rechte trap betreft een steektrap. De molenaarstrap verloopt steiler dan de steektrap en de luie trap verloopt minder steil dan de steektrap.

 • Wat is het verschil tussen een molenaarstrap en een steektrap?

  Een molenaarstrap verloopt steiler dan een steektrap en neemt hierdoor minder ruimte in beslag. Doordat de trap steiler verloopt is deze wel moeilijker te belopen dan een steektrap. De molenaarstrap wordt voornamelijk gebruikt als zoldertrap.

 • Wat is het verschil tussen een steektrap en een luie trap?

  Een luie trap heeft een lagere hellingsgraad dan een steektrap, waardoor deze gemakkelijker te belopen is. Doordat de luie trap minder steil verloopt neemt deze meer ruimte in beslag dan een steektrap.

 • Hebben jullie een showroom waar ik de rechte trappen kan bekijken?

  Ja, Veijer Trappen heeft een showroom waar je de verschillende soorten en kleuren trappen kunt bekijken. Wanneer je de showroom wilt bezoeken kun je contact met ons opnemen om vrijblijvend een afspraak in te plannen. Op onze inspiratiepagina kun je ook verschillende voorbeelden vinden.

 • Verzorgen jullie de plaatsing van de rechte trap?

  Ja, Veijer Trappen verzorgt zowel het inmeten als het plaatsen van jouw nieuwe maatwerk trap.