Dubbelkwart trap

Dubbelkwart trap

Dubbelkwart trap op maat

Een dubbelkwart trap is een type kwarttrap welke twee keer negentig graden draait. In tegenstelling tot de onderkwart trap en bovenkwart trap bevat de dubbelkwart trap dus twee draaiingen. Aangezien de trap tweemaal negentig graden draait, wordt dit type trap ook wel de halfslag trap genoemd. Over het algemeen draait de trap met dubbelkwart negentig graden aan de onderkant, waarna een recht stuk volgt om vervolgens de tweede draai te maken.

De trap met dubbelkwart draait om twee spillen heen. Dit geeft direct het verschil met de spiltrap aan, welke slechts om één spil draait. Je hebt bij dit type trap de keuze uit een open trap of een gesloten trap. Bij een open trap kun je tussen de treden door kijken, waardoor de ruimte lichter en meer open is. Bij een gesloten trap worden er tussen de treden stootborden geplaatst. Verder heb je keuze uit vele verschillende materialen.

Redenen om te kiezen voor een dubbelkwart trap

De keuze voor een trap met een dubbelkwart kent verschillende redenen. Zo is deze trap ruimtebesparend, de ruimte onder het eerste kwart van de trap kun je namelijk prima gebruiken als opbergruimte. Verder neemt de trap door deze draaiing maar weinig ruimte in beslag. Om deze reden is deze trap ook ideaal in een kleinere gang of ruimte. Met andere woorden, de dubbelkwart trap is een goede optie voor verschillende woon- en werksituaties.

 • Stijlvol en dynamisch
 • Eenvoudig af te stemmen op jouw stijl
 • Ruimtebesparend
 • In vele situaties toepasbaar
Dubbelkwart trap

Deze stijlvolle trap past in verschillende woonstijlen

Door te kiezen voor een materiaal welke bij jouw stijl past, maak je de dubbelkwarttrap gemakkelijk passend in het interieur van jouw woning of kantoor. Door de trap duidelijk zichtbaar in bijvoorbeeld de woonkamer te plaatsen, maak je van de dubbelkwart trap een echte eyecatcher.

De dubbelkwarttrap past goed binnen iedere woonstijl. Door bijvoorbeeld metaalelementen toe te voegen aan de trap maken liefhebbers van een industriële woonstijl de trap eigen. Bekijk voor een traditionele of landelijke stijl de dubbelkwart trappen van bijvoorbeeld mahonie, eiken– of beukenhout eens. Ook in een iets krappere hal komt deze ruimtebesparende trap goed tot haar recht. De dubbele draaiing maakt deze trap naast stijlvol en dynamisch ook zeer praktisch.

Meest gekozen trap voor

 • De woonkamer
 • Kleinere gangen
 • Kantoren
 • Een ruime hal
Trap met een dubbelkwart
Houten trap met balustrade
Model trap dubbelkwart

Meer voorbeelden van dubbelkwart trappen

Inspiratie
 • Meer dan 30 jaar ervaring
 • Specialist in trappen
 • Maatwerk oplossingen

Veelgestelde vragen

 • Wat is het verschil tussen een dubbelkwart trap en een spiltrap?

  De spiltrap en dubbelkwart trap kennen enkele overeenkomsten. Zo bevatten beide trappen een totale draaiing van 160 graden en bevatten beide soorten trappen verheven treden. Het verschil zit in het aantal spillen. Bij een spiltrap draaien de treden om één centrale spil. In het geval van een dubbelkwart trap draait de trap één kwartslag om de ene spil en de volgende kwartslag om een andere spil. Wanneer je voor een trap met dubbelkwart kiest worden er dus twee spillen geplaatst.

 • In welke kleuren is de dubbelkwart trap verkrijgbaar?

  De dubbelkwart trap is in elke gewenste kleur beschikbaar. Je hebt daarnaast keuze uit vele verschillende materialen. De houtsoorten kunnen in iedere gewenste kleur gelakt worden. Elk materiaal kent zo haar voor- en nadelen. Op de categoriepagina soorten trappen vind je alle materialen. Op de losse materiaalpagina’s kun je de voor- en nadelen voor het desbetreffende materiaal vinden.

 • Wordt de trap door jullie ingemeten?

  Ja, de trappen op maat worden op afspraak door Veijer Trappen ingemeten. De trap wordt vervolgens perfect op maat gemaakt voor jouw woonsituatie.

 • Past de dubbelkwart trap in mijn woonsituatie?

  Dit is van verschillende factoren afhankelijk. We helpen je graag te bepalen welke trap het beste bij jouw woonsituatie en wensen past. Neem hier gerust vrijblijvend contact met ons voor op.

 • Hebben jullie een showroom?

  Ja, Veijer Trappen heeft een showroom waar je verschillende soorten trappen en materialen kunt bekijken. Je kunt voor een bezoek aan onze showroom contact met ons opnemen om een afspraak in te plannen.