Inspiratie

Onderkwart met massieve keepboom

Design

Een moderne trap met design elementen erin verwerkt. Een duidelijke wens om een zwevende trap te realiseren, wat in goed overleg met de klant uiteindelijk een trap met een massieve keepboom is geworden. Waarom? Lees hieronder verder.

Dit project betreft één trap:
– Begane grond naar de eerste verdieping

Onderkwart met massieve keepboom

Type trap en gebruikte materiaalsoorten

Type trap
Het type trap waar het bij dit project om gaat is een rechtsdraaiende onderkwart trap. Het gaat hierbij echter niet om zomaar een standaard onderkwart trap. Wat deze trap anders maakt is het semi-zwevende effect. De klant vroeg ons speciaal een designtrap te maken waarin RVS verwerkt moest worden. En het moest een zwevende trap worden: “Graag iets anders dan anders”.

Materiaalsoorten
Er zijn bij dit project diverse materiaalsoorten gebruikt. In de basis; hout, RVS, glas, rubber en olie. Zowel de treden, die voorzien zijn van een wit rubberen T-profiel anti-slip, als de massieve keepboom zijn van eikenhout gemaakt. De klant koos al vrij snel voor het eikenhout, omdat deze houtsoort in combinatie met een blanke olie het dichtst bij de kleurwens kwam. Bovendien past de trap hierdoor goed bij de voordeur.

De balustrade op de trap zelf is van metaal gemaakt, RVS om precies te zijn. Hiermee is de wens van de klant gecompleteerd. Op de trap zelf hebben we een RVS balustrade met knieregels -horizontale spijlen- geplaatst en langs de vide is er gekozen voor RVS in combinatie met glas. Dit samen maakt dat de trap in zijn geheel een moderne/design uitstraling heeft.

Design rvs trap
Keepboom rvs

RVS balustrade

Trappen met metaal
keepboom koppeling

De massieve keepboom

Zoals gezegd wilde klant graag een zwevende trap hebben, iets ‘anders dan anders’. Uiteraard doen wij altijd ons uiterste best om volledig aan de klantwens te voldoen. Dat is ook bij dit project gelukt, op het volledig zwevende gedeelte na. Aangezien de wand waaraan de trap geplaatst zou moeten worden te dun was voor geheel zwevende treden, hebben wij een massieve keepboom voorgesteld. Hiermee was de klant akkoord en tevreden.

De dikke keepboom, gemaakt van eikenhout, is bij het onderkwart gedeelte van de trap in het midden geplaatst om stabiliteit te creëren. Bij de rechte treden is deze keepboom geheel tegen de muur geplaatst. Hierdoor is er toch een semi-zwevend effect aan de trap gegeven en tevens zorgt het voor een erg stoer uiterlijk.

  • Van klad naar designtrap
  • Flexibel
  • Maatwerk