Spiltrap

Spiltrap

Spiltrap van hout of staal

De spiltrap is een blikvanger in elke woning en kan zowel functioneel als elegant zijn. Dit type draaitrap is bovendien ruimtebesparend en verkrijgbaar in vele houtsoorten en afwerkingen. Maar ook staal is één van de opties. Kortom; een spiltrap op maat is zeker mogelijk.

Een spiltrap heeft ook veel weg van -en wordt weleens verward met- de wenteltrap. Beide zijn rondgaande trappen, maar het is zeker niet hetzelfde type trap. Over de verschillen tussen deze twee vertellen we hieronder meer. Ben je gewoon geïnteresseerd in een spiltrap? Ook daarover vertellen we je hier alles wat je moet weten. Of vraag via onderstaande knop direct gratis een vrijblijvende offerte aan.

Wat is een spiltrap?

Laten we eerst eens bij het begin beginnen: wat is een spiltrap nou eigenlijk?

Een spiltrap is een rondgaande, stijlvolle trap die steeds populairder wordt binnen verschillende woonstijlen. Het voordeel van deze rondgaande vorm is dat deze een stuk minder ruimte in beslag neemt dan een traditionele rechte trap. We spreken bij deze trap dan ook wel over een ruimtebesparende spiltrap.

De spiltrap dankt zijn naam aan de centrale spil waar de treden omheen zijn bevestigd. Spil betekent ‘verticaal onderdeel waar iets omheen draait’ en zo is dat dus ook bij de spiltrap. Alle traptreden draaien om de centrale spil heen. De spil is het belangrijkste onderdeel van dit type trap.

 • Praktisch
 • Past binnen ieder interieur
 • Ruimtebesparend
 • Open uitstraling
Spiltrap

Waarom kiezen voor een spiltrap?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een spiltrap. Doordat de treden om een spil heen draaien, neemt de trap relatief weinig ruimte in beslag en past het in een klein trapgat. Eén van de redenen om voor een spiltrap te kiezen, is dat het een trap met een ruimtebesparende vormgeving is. Dat verklaart waarom deze draaitrap vaak gekozen of gezien wordt in kleine ruimtes en kleine appartementen of woningen.

Een andere reden om voor een spiltrap te kiezen is het feit dat deze trap een echte eyecatcher in de kamer kan zijn. Deze draaitrap creëert, in tegenstelling tot een dichte trap, een ruimtelijk gevoel in de kamer wanneer je kiest om de trap open te laten. Een open trap houdt in dat de trap geen stootborden heeft.

Deze sierlijke trap wordt vaak gebruikt om wat perspectief in de ruimte te creëren. Door haar elegante en dynamische vorm past de spiltrap in iedere woonstijl.

Spiltrap kopen
Wenteltrap

Meer voorbeelden van spiltrappen

Inspiratie

Spiltrap op maat

Het is belangrijk dat de trap bij jouw smaak, het interieur en de woning past. Daarom maken wij de trappen perfect op maat en heb je keuze uit verschillende materialen, treden en leuningen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een houten spiltrap van een gekleurde lak te voorzien. Hierdoor gaat de trap langer mee én zorg je dat deze naadloos aansluit bij de rest van het interieur. Afhankelijk van de keuzes voor materialen, soorten leuningen en treden kan deze trap zowel klassiek als modern zijn. Bij ons vind je altijd een spiltrap die past bij jouw woonstijl en smaak.

Jouw nieuwe draaitrap maken wij geheel op maat. Hierbij staan jouw wensen op de eerste plaats. Wil je bijvoorbeeld een open, of juist een dichte spiltrap? En welke afwerking moet de trap krijgen, een spiltrap in het zwart? Geen enkel probleem. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een gratis offerte op maat.

Meest gekozen trap voor

 • Een smalle hal
 • Bedrijfspanden
 • Hoge kamers
 • Kleine ruimtes
Rondgaande trap hout
Ronde trap

Spiltrap afmetingen

De afmetingen van een spiltrap kunnen heel erg verschillen. Een spiltrap hoeft niet per sé een spiraalvormige trap te zijn. Het kan ook een trap zijn die met trapbomen in een vierkant of rechthoekig trapgat staat, maar waarbij alle treden om één centrale spil draaien. Denk aan een spiltrap die 180 graden draait, oftewel een halfslag trap. Hierbij kan er dan nog ‘gespeeld’ worden met de verdeling van de treden.

Om je toch een idee te geven bij de afmetingen van een spiltrap: spiltrappen hebben doorgaans een diameter of doorsnee van tussen de 120 cm en 200 cm. De exacte afmetingen zijn afhankelijk van de situatie waarin de trap geplaatst moet worden, ontwerpkeuzes en het beschikbare oppervlak.

Ook de treden van een spiltrap kunnen verschillende afmetingen hebben. Over het algemeen hebben de treden van een spiltrap een lengte van 80 cm tot 100 cm en een breedte van 20 cm tot 30 cm op het meest brede punt.

Spiltrap kopen

Ben je op zoek naar een spiltrap voor in je woning, kantoor of bedrijfspand die zowel praktisch als stijlvol is? Voor het kopen van een spiltrap met een uitstekende afwerking zit je hier goed. Met een spiltrap bespaar je niet alleen ruimte, maar voeg je ook een echte blikvanger toe aan het interieur.

Onze spiltrappen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen waarbij je de keuze hebt tussen een houten spiltrap, stalen spiltrap of een combinatie daarvan. Bij laatstgenoemde heb je het dan over een stalen spiltrap met houten treden.

Naast het kopen van een compleet nieuwe spiltrap, is het bij ons ook mogelijk om je spiltrap te laten vervangen door een vaste trap. Of wat dacht je van alleen spiltrap onderdelen als een leuning, of nieuwe / losse treden ter vervanging van je huidige treden? Ook dat is waar wij jou in kunnen voorzien.

Kortom, je koopt een stukje kwaliteit voor in je interieur.

Veelgestelde vragen

 • Wat is het verschil tussen een wenteltrap en een spiltrap?

  Het verschil tussen een wenteltrap en een spiltrap is dat bij een spiltrap de treden rondom een vaste, centrale spil lopen. De wenteltrap heeft geen spil en staat als het ware ‘los’. Deze draait om een vrije ruimte heen waarbij de onderste en bovenste trede de verbinding tussen twee verdiepingen vormen.

  Letterlijk gezien zou je kunnen zeggen dat de spiltrap gewoon een type wenteltrap is, aangezien één van de definities van wentelen het ‘draaien, in de rondte laten bewegen’ is. En dat doet zowel de wenteltrap als de spiltrap.

  Verder heeft de spiltrap ook wel wat weg van de dubbelkwart trap. Hier zit het verschil in het aantal spillen. In het geval van een spiltrap is er één centrale spil, bij een dubbelkwart trap draait de trap om twee spillen.

 • Past een rondgaande trap in mijn woonsituatie?

  Of een rondgaande trap zoals de spiltrap in jouw woonsituatie past is van verschillende factoren afhankelijk. We denken graag met je mee over wat de beste keuze is voor jouw huis of kantoor. Onze spiltrappen kunnen we geheel op maat maken, neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 • Meten jullie de draaitrap ook in?

  Zodra we opdracht hebben om de trap te maken, maken we een afspraak om deze kosteloos bij jou thuis in te meten. De trap wordt vervolgens perfect op maat gemaakt.
  In eerste instantie is het zelf aanleveren van maten of bijvoorbeeld een bouwtekening voldoende om een vrijblijvende offerte te kunnen maken.

 • Wat is de diameter van een spiltrap?

  De diameter van een spiltrap varieert van 120 cm tot 200 cm. Afhankelijk van de ontwerpkeuzes en de plek of situatie waarin de spiltrap komt te staan, kunnen exactere maten worden gegeven.

 • Wat kost een spiltrap?

  Een spiltrap kost doorgaans meer dan bijvoorbeeld een rechte trap. Als je een spiltrap wilt kopen, dan zijn er meerdere factoren die meespelen om een richtprijs te kunnen geven. Van welk materiaal moet de trap gemaakt worden, hoe moet deze afgewerkt of behandeld worden, moeten wij de trap ook plaatsen en afmonteren? Zomaar een aantal vragen die meespelen om de prijs te kunnen bepalen.

  Om zeker te weten dat je de juiste en een eerlijke prijs hebt kun je het best gewoon een gratis en vrijblijvende offerte op maat bij ons aanvragen.

 • Hoeveel ruimte is er nodig voor een spiltrap?

  Er is een grondoppervlakte van 2 meter doorsnede nodig voor een goede, ruime en rondgaande spiltrap. Dit kan uiteraard ook kleiner, maar met 2 meter heb je een fijne en makkelijk beloopbare rondgaande trap die ook voor de oudere of minder soepele mensen geschikt is.

 • Betrouwbaar en flexibel
 • Geen trap onmogelijk
 • Maatwerk van hoge kwaliteit