Onderkwart trap

Spiltrap

Spiltrap op maat

Een spiltrap is een rondgaande, stijlvolle trap, welke steeds populairder wordt binnen verschillende woonstijlen. Het voordeel van een rondgaande trap is dat deze een stuk minder ruimte inneemt dan een traditionele rechte trap. De spiltrap heeft wat weg van een wenteltrap, aangezien beide soorten trappen rondgaande trappen zijn. Het grote verschil tussen een spiltrap en een wenteltrap is dat bij een spiltrap de treden rondom een vaste, centrale spil lopen. De wenteltrap heeft geen spil en staat als het ware ‘los’. De wenteltrap wordt om verschillende redenen nog maar weinig toegepast in woningen. Verder heeft de spiltrap ook wel wat weg van de dubbelkwart trap. Hier zit het verschil in het aantal spillen. In het geval van een spiltrap is er één centrale spil, bij een dubbelkwart trap draait de trap om twee spillen.

Redenen om te kiezen voor een spiltrap

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor een spiltrap. Doordat de treden om een spil heen draaien neemt de trap relatief weinig ruimte in beslag en past het in een klein trapgat. Deze trap wordt dan ook vaak gekozen vanwege haar ruimtebesparende vormgeving. Dat verklaart waarom we deze draaitrap vaak terug zien in kleine ruimtes en kleine appartementen of woningen. Verder heeft dit trapmodel bijna altijd open traptreden. Hierdoor kan de spiltrap een echte eyecatcher in de kamer zijn en creëert deze open draaitrap, in tegenstelling tot een dichte trap, een ruimtelijk gevoel in de kamer. Deze sierlijke en dynamische trap wordt dan ook vaak gebruikt om wat perspectief te creëren.

 • Praktisch
 • Past binnen ieder interieur
 • Ruimtebesparend
 • Open uitstraling
Witte rondgaande trap

Een spiltrap past in iedere woonstijl

Door haar elegante en dynamische vorm past de spiltrap in iedere woonstijl. Natuurlijk is het ook belangrijk dat de trap bij jouw smaak, het interieur en de woning past. Bij Veijer Trappen maken wij de trap perfect op maat en heb je keuze uit verschillende materialen en soorten treden en leuningen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een houten trap van een gekleurde lak te laten voorzien. Hierdoor gaat de trap langer mee én zorg je dat deze naadloos aansluit bij de rest van het interieur. Afhankelijk van de keuzes voor materialen en soorten leuningen en treden kan deze trap zowel klassiek als modern zijn. Bij Veijer Trappen vind je altijd een spiltrap die past bij jouw woonstijl en smaak.

Meest gekozen trap voor

 • Een smalle hal
 • Bedrijfspanden
 • Hoge kamers
 • Kleine ruimtes
Rondgaande trap hout
Trap op maat
Trap op maat

Meer voorbeelden van spiltrappen

Inspiratie
 • Betrouwbaar en flexibel
 • Geen trap onmogelijk
 • Maatwerk van hoge kwaliteit

Veelgestelde vragen

 • Wat is het verschil tussen een spiltrap en een wenteltrap?

  Het verschil tussen een spiltrap in een wenteltrap is dat de treden van de spiltrap aan een spil bevestigd zijn. Bij een wenteltrap ontbreekt deze spil, de treden staan als het ware ‘los’. Daarnaast zijn de treden van een spiltrap aan de buitenkant aan de muur bevestigd. Een wenteltrap heeft geen ondersteuning van de muur nodig.

 • Past de spiltrap in mijn woonsituatie?

  Welke trap het beste bij jouw woonsituatie en wensen past is van vele factoren afhankelijk. Wij denken graag met je mee over wat de beste keuze is voor jouw huis of kantoor. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 • Meten jullie de spiltrap op maat ook in?

  Ja, wij komen de trap op een door jouw gekozen datum kosteloos inmeten. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.