Beukenhouten trap op maat

Beuken trap

Voordelen van een beuken trap

Een trap van beukenhout kent vele voordelen. Beukenhout is hard en sterk, een beuken trap gaat daarom erg lang mee zonder dat deze gebruikssporen laat zien. Verder laat dit type hout zich goed bewerken en buigen waardoor vele traptoepassingen mogelijk zijn. Een ander voordeel van een beuken trap is dat deze geringe versplintering heeft. Je kunt de trap dan ook zonder problemen blootvoets belopen. De afgelopen jaren is de prijs van beukenhout flink gestegen, maar het hout is nog steeds relatief goedkoop.

Beukenhout is in Nederland een bekende houtsoort en is veelzijdig in gebruik. Onbewerkt is het beukenhout witachtig tot lichtbruin van kleur, na een stoombehandeling kleurt het hout lichtrood tot roze. Beukenhout kent enkele bijzondere eigenschappen en wordt daarom voor vele toepassingen gebruikt.

Herkomst en gebruik beukenhout

Beukenhout komt van de beukenboom welke veel voorkomend is in verschillende delen van Europa. Ook in Nederland komt de boom veel voor. Beukenhout is gemakkelijk te buigen en te bewerken en wordt daarom voor vele toepassingen gebruikt. Zo worden veel meubels, parket en laminaat van beuken gemaakt. Verder heeft het hout geringe versplintering. Om deze reden wordt beukenhout ook veel gebruikt voor het maken speelgoed en trappen. Het hout is zeer sterk, maar werkt onbehandeld erg veel. Om deze reden wordt het hout, voordat deze gebruikt wordt, veelal eerst gestoomd.

  • Hard en sterk materiaal
  • Duurzaam
  • Veelzijdig in gebruik
  • Rustige uitstraling
Beukenhouten trap

Flexibel en betrouwbaar

Beukenhout heeft als nadeel dat het niet het meest stabiele hout is. Onbewerkt heeft het hout de neiging om krom te trekken. Beukenhout wordt om deze reden bijna altijd vóór toepassing gestoomd. Door het stomen verliest het hout een groot deel van de natuurlijke houtsappen, waardoor het hout minder snel krom zal trekken. Ondanks dat gestoomd beukenhout minder werkt, vormt dit type hout geen geschikt materiaal voor een buitentrap.

Bij Veijer Trappen bieden we vele verschillende toepassingen en kleuren beuken trappen aan. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor een beuken trap in uw huis te bespreken. Je kunt uiteraard ook een afspraak maken om langs te komen in onze showroom in Staphorst!

Onderkwart trap op maat
Beuken bordestrap

Trappen van beukenhout

Inspiratie
  • Professioneel en flexibel
  • Al 30 jaar specialist in trappen
  • Maatwerk oplossingen