Inspiratie

Rubberwood Z-trap in combinatie met vurenhout

Modern

In IJsselmuiden hebben wij deze bovenkwart trap geleverd, bestaande uit zowel rubberwood als vurenhout. Daarnaast is er ook gebruik gemaakt van staal voor de leuning. Bij binnenkomst in de hal van de woning springt de trap meteen in het oog.

Hieronder leest u meer over dit project.

Z-trap IJsselmuiden

Het verhaal achter deze trap

Het type trap
Welk type trap het moest worden, was bij dit project al door de architect bepaald: een linksdraaiende bovenkwart trap. Vervolgens is de klant bij ons in de showroom de trap komen uitzoeken. Aangezien het een moderne/strakke woning betrof en de klant bovendien erg goed wist wat hij wilde, was de keuze voor een z-trap al vrij snel gemaakt. Als leuning moest er een matzwarte stalen leuning komen. Dit vormt in combinatie met de stalen deuren in de woning een mooi geheel.

De gebruikte materiaalsoorten
Bij deze trap zijn verschillende soorten materiaal gebruikt. Niet alleen verschillende houtsoorten, maar er ook gebruik gemaakt van staal. Om met de trap zelf te beginnen: de keepbomen zijn van vurenhout gemaakt, de treden en stootborden van het duurzame rubberwood.

De keepbomen zijn mooi weggewerkt in het geheel. Van deze keepbomen is de muurboom uit het zicht, omdat de keepboom zich onder de trede bevindt in plaats van -normaliter- dat de trede in de trapboom zit. De binnenboom is weggewerkt achter stucwerk. Deze trap is vervolgens behandeld met een blanke, matte olie waardoor het rubberwood een natuurlijke uitstraling houdt. Aan de muurzijde is er een matzwarte leuning gemaakt en de antislip strip betreft een RVS strip.

Uniek
Bij deze trap is er een forse trapspil geplaatst die, net als de binnenboom, weggewerkt is in de wand langs de trapgatsparing. Hierdoor is er direct stevigheid in de wand gecreëerd, twee vliegen in één klap!

Project IJsselmuiden looproute
Project IJsselmuiden leuning

Duurzaam rubberwood

Rubberwood trappen
Project IJsselmuiden trede close up

RVS antislip

De trap is voorzien van één RVS antislip strip per trede. Hierdoor zijn de treden minder glad en geeft ook nog eens een strakke uitstraling aan het geheel.

Een RVS antislip strip wordt vaak gekozen als alternatief voor de standaard rubberen antislip strippen. Hoeveel antislip strippen er per trede zijn, is aan de klant zelf. De één kiest voor één strip, de ander voor twee.

  • Z-trap
  • Rubberwood
  • Vurenhout