Mahonie trap op maat

Mahonie trap

Voordelen van een Mahonie trap

Eén van de voornaamste redenen waarom Mahonie hout voor een trap gekozen wordt is haar prachtige dieprode kleur. Deze kleur zorgt in combinatie met de fijne nerf en vlamtekening van het hout voor een trap met een chique uitstraling. Mahonie hout betreft een stabiele houtsoort, waardoor deze goed te bewerken is. Dit type hout betreft een harde houtsoort, dit zorgt ervoor dat een trap van Mahonie hout slijtvast is en lang meegaat.

Het roodbruin gekleurde Mahonie hout kent een rijke geschiedenis. Dit type hout is al eeuwenlang een zeer populair houtsoort voor verschillende toepassingen. De vlamtekening en bijzondere houtkleur van deze houtsoort maken dat Mahonie hout een warme uitstraling geeft.

Herkomst en gebruik Mahonie hout

Mahonie hout betreft één van de bekendste en geliefdste tropische houtsoorten welke al eeuwen gebruikt wordt voor verschillende toepassingen. In de 15e eeuw werd Mahonie hout door een Spaanse zeevaarder gebruikt om schepen te bouwen. De zeevaarder was één van de veroveraars van onder andere Cuba en Mexico. Vele andere zeevaarders uit dit gebied volgden zijn voorbeeld en rond 1600 verkreeg mahoniehout ook bekendheid in Europa. Oorspronkelijk komt dit type hout uit West-Indië en delen van Midden- en Zuid-Amerika. Het hout werd echter steeds populairder. Naast scheepsbouw werd het hout ook steeds meer gebruikt voor verschillende muziekinstrumenten, beeldhouwwerk, meubels en trappen. Daarom werd vanaf de 19e eeuw ook Mahonie hout uit Afrika geëxporteerd. Dit hout komt van een ander plantengeslacht, maar wel van dezelfde plantenfamilie als het Mahonie hout uit Indië en Amerika.

  • Unieke kleur
  • Warme en chique uitstraling
  • Eenvoudig te bewerken
  • Slijtvast
Maatwerk mahonie spiltrap

Specialist in maatwerk trappen

Naast vele voordelen kent het gebruiken van Mahoniehout als materiaal voor een trap ook nadelen. Zo moet het hout geëxporteerd worden vanuit het tropisch regenwoud, dit zorgt ervoor dat dit type hout over het algemeen duurder is dan Europese hardhoutsoorten. Daarnaast is dit type hout door deze export ook minder milieuvriendelijk.

De karakteristieke Mahonie trap creëert een warme sfeer in jouw huis en kan afgestemd worden op jouw wensen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of om de Mahoniehouten trap in onze showroom te bekijken.

Houten balustrade
Houten kwarttrap

Trappen van Mahonie hout

Inspiratie
  • Hoge kwaliteit trappen
  • Maatwerk oplossingen
  • Betrouwbaar en flexibel