Inspiratie

Wengé steektrap met gebogen binnenboom

Klassiek

In Nieuwleusen hebben wij deze mooie, klassieke trap in een ruime hal mogen plaatsen. Hieronder leest u meer over het ontstaan van en de gemaakte keuzes bij dit project.

Het gaat hierbij om één trap: de begane grond trap.

Steektrap gebogen binnenboom

Type trap en gebruikte materiaalsoorten

Type trap
Het type trap betreft een steektrap, ofwel rechte trap, die door de architect is bepaald. Aangezien de trap in een grote, open hal staat wilde de klant echt een trap die in het oog springt. Daarom is er door de klant gekozen voor een gebogen binnenboom en treden die zowel aan de voor- als achterzijde een ronde vorm hebben. Samen met de andere details in deze trap, zoals de versierde spil en wengéhouten treden, zorgt dit voor een chique en sierlijke uitstraling.

Materiaalsoorten en behandeling
De trapbomen, stootborden en spillen van deze trap zijn gemaak van Yellow Poplar hout. Vervolgens zijn deze behandeld met een dekkende witte RAL-kleur. Enigszins uniek is de keuze voor Wengéhout voor de treden, omdat deze duurzame houtsoort niet vaak meer gekozen wordt bij trappen. Deze treden krijgen een platgeslagen uitstraling wanneer het met olie in aanraking komt, daarom is er gekozen om de treden te behandelen met een hoogwaardige blanke lak. Als laatste zijn er de metalen spijlen die voorzien zijn van een witte coating.

Wat is Wengéhout?
Wengé is een uitermate duurzame houtsoort met een fijne nerf en een typerende vlamtekening. Het is een hardhoutsoort die doorgaans wat donkerder van kleur is in de kern. Wengéhout valt binnen duurzaamheidsklasse 2, wat inhoudt dat het kernhout na 15 tot 25 jaar nog steeds goed is.

Wenge hout
Wenge steektrap met gebogen binnenboom

Duurzaam hout

Naar houtsoorten
Trap met gebogen binnenboom

Uitgelichte details

Eigenlijk is deze hele trap een grote samenvoeging van diverse details. Metalen spijlen met een witte coating zijn an sich al een mooi detail, daar metalen spijlen doorgaans van een zwarte coating voorzien worden. Ook de versierde spil die voorzien is van diverse bewerkingen valt op bij deze trap. Dit, samen met de gebogen binnenboom, gebogen slotgatleuning die doorloopt langs de vide én de wengétreden die eveneens meebuigen maken deze ‘detailtrap’ tot een mooi geheel.

  • Betrouwbaar en flexibel
  • Geen trap onmogelijk
  • Meer dan 30 jaar ervaring