Steektrap

Steektrap

Steektrap op maat

Een steektrap betreft een eenvoudig model trap waarbij elke trede even breed is. Er bevinden zich geen draaiingen in dit type trap, waardoor deze relatief eenvoudig gemaakt en geplaatst kan worden. In principe loopt deze trap in één rechte lijn van de ene naar de andere verdieping. Wanneer het toch nodig is om van richting te veranderen, kan er een bordes worden geplaatst. Een bordes is een vierkant of rechthoekig plateau. Een bordes wordt, voornamelijk bij langere trappen, ook gebruikt als rustpunt. Deze plateaus zijn naast praktisch ook een stijlvolle toevoeging aan de rechte trap. Door het eenvoudig model van een steektrap heb je veel keuze wat betreft materialen. Zo kun je bij Veijer trappen kiezen uit vele verschillende houtsoorten, maar kun je ook kiezen voor een trap met onderdelen van glas of metaal.

Verschillende redenen om te kiezen voor een steektrap

Door het eenvoudige model van dit type trap kent de steektrap vele voordelen. Zo is de trap relatief eenvoudig te maken en te plaatsen, wat zorgt voor een aantrekkelijke prijs. Verder is dit type trap ook erg goed af te stemmen op jouw (woon)stijl. Zo heb je keuze uit verschillende materialen én kun je kiezen voor een open of gesloten model. Bij een gesloten steektrap worden er stootborden tussen de treden geplaatst, dit type trap is daardoor wat meer prominent aanwezig dan de open trap. Bij een open trap kun je tussen de treden door kijken. De open steektrap creëert een ruimtelijk gevoel.

 • Aantrekkelijk geprijsd
 • Keuze uit open of gesloten model
 • Gemakkelijk af te stemmen op jouw woonstijl
 • Een ware eyecatcher
Rechte metalen trap

Veijer trappen

Kwaliteit en maatwerk op hoog niveau

De rechte steektrap past door de vele keuzeopties in iedere woonstijl. Zo past een dichte houten steektrap erg mooi in een landelijke of traditionele stijl. Een open steektrap met glazen details leent zich dan weer erg goed voor een moderne stijl. Door metaalelementen toe te voegen aan de rechte steektrap maak je deze passend in een industriële woonstijl. Het toevoegen van een bordes kan er voor zorgen dat de trap een wat chiquere uitstraling krijgt. Houdt er wel rekening mee dat een steektrap relatief veel ruimte in beslag neemt. Wanneer je wel graag een rechte trap wilt, maar beperkte ruimte hebt, kun je ervoor kiezen om de trap steiler te laten verlopen. Wanneer de hellingsgraad van de rechte trap 45 graden of groter is, spreken we van een molenaarstrap.

Meest gekozen trap voor

 • Woonkamer
 • Lange hal
 • Kelder
 • Ruime kantoorpanden
Maatwerk rechte trap
Houten trap op maat
Trappen op maat

Meer stijlen van de steektrap

Inspiratie
 • Maatwerk oplossingen
 • Hoge kwaliteit
 • Flexibel en betrouwbaar

Veelgestelde vragen

 • Is het ook mogelijk om de steektrap minder steil te laten verlopen?

  Ja, je kunt zelf bepalen hoe steil de steektrap loopt. Houdt er wel rekening mee dat een trap met een lagere hellingsgraad meer ruimte in beslag zal nemen. Wanneer de hellingsgraad erg laag wordt spreken we ook wel van een luie trap.

 • Welk materiaal kan ik het beste kiezen voor mijn nieuwe steektrap?

  Ieder materiaal kent zowel voor- als nadelen. Op de categoriepagina soorten trappen vind je alle materialen die aangeboden worden door Veijer Trappen, inclusief voor- en nadelen. Wanneer je het lastig vindt om te bepalen welk materiaal bij jouw woning en wensen past kun je gerust vrijblijvend contact met ons opnemen.

 • Meten jullie de steektrap bij mij thuis in?

  Ja, de steektrap op maat wordt op afspraak door ons ingemeten, op maat gemaakt én geplaatst bij jouw thuis.

 • Wat is de levertijd van een steektrap?

  Voor een steektrap op maat is de levertijd afhankelijk van verschillende factoren als materiaal en afmetingen. De gemiddelde levertijd van een trap op maat ligt op 4 weken.