Rubberwood trap

Rubberwood trap

Rubberwood trap op maat

Rubberwood is voor binnenshuis gebruik op vele vlakken inzetbaar. Keukens, kasten, deuren, vloeren en uiteraard ook trappen. Met de juiste kennis valt er veel van te maken. En, je raadt het al, dat hebben wij!

Het rubberwood waarvan wij de trappen maken is een afvalproduct van de rubberboom en daarmee erg duurzaam, het is zelfs het meest duurzame houtsoort van dit moment. Nadat de rubberbomen gekapt zijn, worden ze direct weer aangeplant. Hierover leest u halverwege deze pagina meer.

Waarom kiezen voor een rubberwood trap?
Het voordeel van een rubberwood trap is dat deze de eigenschap heeft om niet snel te gaan kraken. De kans op kraken blijft natuurlijk altijd aanwezig, maar is bij rubberwood vele malen minder dan bij een vurenhouten trap, om maar een voorbeeld te noemen.

Een andere reden om voor een rubberwood trap te kiezen is de goede prijs-kwaliteitverhouding. Vergeleken met andere hardhoutsoorten zoals eiken- of essenhout ligt de prijs van rubberwood een stukje lager. En dat terwijl het eveneens een hardhoutsoort is.

Een rubberwood trap kunnen wij in alle vormen en maten helemaal naar jouw wens maken. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat is rubberwood?

Rubberwood, ook wel bekend als rubberhout, is hout dat afkomstig is van een rubberboom. Het rubberwood dat voor bijvoorbeeld trappen wordt gebruikt is eigenlijk een afvalproduct van de rubberboom. In plantages wordt deze boom gekweekt om het latex af te tappen. Hier wordt vervolgens rubber van gemaakt. Na tientallen jaren is deze bron uitgeput en is hij niet meer interessant, althans dat dacht men vroeger. Toen werden alle niet bruikbare bomen afgebrand. Nu weten we dat hetgeen wat overblijft wel degelijk bruikbaar is, namelijk om het te gebruiken voor de interieurbouw.

Aangezien het afvalproduct meestal maar een dun stammetje is, worden alle delen met een polyvinylacetaat-lijm (PVAc-lijm), een gewone onschadelijke houtlijm, tot panelen verlijmd. En van deze panelen maken wij onze trappen.

  • Meest duurzame houtsoort
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Perfect op maat te maken
  • Makkelijk te behandelen
Rubberwood trap behandeling

Behandeling van een rubberwood trap

“Moet rubberwood ook behandeld worden. En zo ja, hoe?” is een vraag die ons vaak gesteld wordt. Het antwoord: rubberwood moet net als de meeste houtsoorten behandeld en beschermd worden tegen slijtage en invloeden van buitenaf.

Rubberwood kan op meerdere manieren afgewerkt worden. Zo kan het dekkend geschilderd worden in iedere gewenste RAL-kleur, maar het kan ook afgewerkt worden met blanke lak. De uitstraling van rubberhout is licht en heeft soms een gegolfde draad, op dosse -hout dat evenwijdig gezaagd is aan de jaarringen- is de structuur subtiel gevlamd. Vindt u de kleur van het hout te licht? Geen enkel probleem, wij leveren rubberwood ook in een kleurolie met keuze uit talloze kleuren.

  • Betrouwbaar en flexibel
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Geen trap onmogelijk

Meer weten over rubberwood
trappen?