Eikenhouten trap op maat

Eiken trap

Waarom kiezen voor een eiken trap?

Eikenhout heeft een karakteristieke en robuuste uitstraling. Een groot voordeel van eikenhout is dat het sterk, maar wel relatief gemakkelijk te bewerken is. Een eikenhouten trap is daarom stevig en gaat erg lang mee zonder dat deze gebruikssporen laat zien. De kleur van eikenhout kan gemakkelijk bewerkt worden door deze te behandelen met een gekleurde wax of olie. Hierdoor kan de eikenhouten trap eenvoudig aangepast worden aan jouw wensen en woonstijl.

Eikenhout is relatief makkelijk te bewerken en is dan ook een veelgebruikte houtsoort voor onze trappen. Over de hele wereld komen honderden eikensoorten voor, maar de naam ´eiken´ verwijst eigenlijk alleen naar het hout van de Europese eik.

Herkomst en gebruik van eikenhout

Eikenhout is afkomstig van de Europese eik. Deze Europese eik groeit, zoals de naam al doet vermoeden, in Europa. In de gouden eeuw werd dit type hout veel gebruikt voor het bouwen van schepen en als fundering voor grachten panden. Doordat eikenhout sterk, maar makkelijk te bewerken is, wordt dit type hout voor vele toepassingen gebruikt. Zo wordt eikenhout onder andere gebruikt voor deuren, vloeren, meubels, gevelbekleding en uiteraard trappen. Het hout kan onbehandeld gebruikt worden. Eikenhout wordt echter over het algemeen wel behandeld, om zo de duurzaamheid van het hout te verhogen.

  • Robuuste uitstraling
  • Duurzaam
  • Unieke geelbruine kleur
  • Eenvoudig te bewerken
Eiken trap

Al 30 jaar specialist op het gebied van trappen

Naast vele voordelen kent het gebruik van eikenhout voor een trap ook nadelen. Zo is het hout door toenemende schaarste duurder dan bijvoorbeeld het veelgebruikte vurenhout. Dit type houtsoort wordt door haar relatief hoge prijs dan ook zelden gebruik voor zolder- en keldertrappen. Wanneer de eiken trap buiten geplaatst wordt moet deze regelmatig onderhouden worden om duurzaamheid te verzekeren.

Aangezien eikenhout gemakkelijk bewerkt kan worden zijn vele traptoepassingen mogelijk. Ook wat betreft de kleur van het hout is zo goed als alles te realiseren. Neem gerust contact met ons op om verschillende kleuren eikenhouten trappen te bekijken en mogelijkheden te bespreken.

Eiken kwartslag
Eiken trap

Trappen van eikenhout

Inspiratie
  • Al 30 jaar specialist op het gebied van trappen
  • Flexibel en betrouwbaar
  • Maatwerk oplossingen