Trap op maat

Stalen trap met houten treden

Stalen trap met houten treden

Een stalen trap met houten treden is de meest gevraagde stalen trapsoort voor binnen die wij leveren. Stalen trappen zijn er in vele vormen, soorten en maten. Welke van de drie je ook naar op zoek bent: wij leveren ze. Zoals gezegd is de stalen trap met houten treden, bijvoorbeeld van eikenhout, de variant waar wij de meeste vraag naar krijgen. Maar ook andere stalen trappen voor in huis of bedrijfspand leveren wij. Naast trappen is het ook mogelijk alleen bepaalde onderdelen te bestellen. Denk hierbij aan stalen leuningen, stalen balustrades, antislip of andere stalen trapdetails.

Kortom: voor het bestellen van een stalen trap zich je bij ons goed. Zowel particulier als zakelijk. Een stalen trap heeft een industriële uitstraling. Dat hoeft niet altijd robuust te zijn, het kan ook heel strak en modern. Wij maken de stalen trap volledig op maat waarbij we al jouw wensen als uitgangspunt nemen. Want bij het laten maken van een stalen trap zijn er veel keuzes en mogelijkheden, denk hierbij aan keuzes als welk model trap het moet worden, de stijl en materiaalsoorten.

Op deze pagina lees je alles wat je wilt weten over de stalen trap en we beantwoorden de meest gestelde vragen. Uiteraard kun je ook gewoon direct een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen.

Stalen trap voor in een woning

Wanneer je kiest voor een stalen trap in je huis, dan wil je die natuurlijk geheel naar jouw smaak en het moet passen bij de rest van de woning. Als specialist in op maat gemaakte trappen maken wij jouw stalen trap volledig naar wens, geen trap is onmogelijk.

Een stalen trap in huis werd voorheen nog weleens bestempeld als “koud” of “sfeerloos”, maar mensen zien vandaag de dag dat juist het tegenovergestelde waar is. Staal hoeft natuurlijk niet kaal te blijven als je het in een trap gebruikt. Wanneer het bijvoorbeeld zwart behandeld wordt, ziet het er ineens heel modern en strak uit. Helemaal als je het in combinatie met houten -eikenhout bijvoorbeeld- treden doet.

Een andere optie is om de trap zelf helemaal van hout te laten maken en daar stalen details in te verwerken. Denk hierbij aan een stalen balustrade, stalen trapspijlen of een stalen leuning.

Laat je hier inspireren door een greep uit onze geleverde trappen.

Maatwerk rubberwood

De moderne stalen trap

Zoals gezegd is de moderne stalen trap niet koud of sfeerloos, maar juist helemaal hip. De moderne stalen trap is in veel gevallen een trap met zwartstalen trapbomen en mooie houten treden. De zwartstalen trapbomen zijn in vele vormen en maten te te maken. Hierbij heb je ook nog de keuze tussen een stalen trap met middenboom -zoals op de headerafbeelding van deze pagina-, traditionele trapbomen aan beide zijden van de trap, of een stalen trap met zwevend effect.

In het geval van een stalen trap met houten treden, is er ook de keuze om antislip in de treden aan te laten brengen. Deze verminderen het slipgevaar sterk. Als antislip kan er gekozen worden voor bijvoorbeeld traditionele rubberen strippen of RVS slijtstrippen. Mocht je nou geen overduidelijk zichtbare antislip willen hebben, maar toch het slipgevaar willen verminderen, dan kun je ook kiezen voor holgroeven in de treden. Een voorbeeld daarvan zie je op deze foto. Met holgroeven in de treden heb je een moderne, strakke antislip in de treden, zonder dat je voor het zicht iets aan je treden hebt veranderd.

Stalen trapbomen rvs anti slip

Een stalen trap bestellen

Industrieel, landelijk of modern: met een stalen trap kun je alle kanten op. Wij voeren alles in eigen beheer uit, van ontwerp tot montage. In onze trappenfabriek met showroom ben je altijd welkom om jouw wensen of ideeën te bespreken. Wil je de stalen trap bijvoorbeeld open, of dicht? En welke vorm moet het worden; recht, met een kwartslag of moet er zelfs een stalen bordes in komen? Niets is te gek. Neem gerust contact met ons op of vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Veelgestelde vragen over de stalen trap

 • Wat kost een stalen trap?

  Een stalen trap kost al gauw een paar duizend Euro. Stalen trappen zijn in bijna alle gevallen maatwerk, waardoor het niet mogelijk is om met een standaard prijslijst te werken. Om toch een grove indicatie te geven: vanaf €5000,- voor een relatief eenvoudige stalen trap tot €20.000,- of meer voor een bewerkelijke of ingewikkeldere trap. Let wel: dit zijn hele grove indicaties, mede afhankelijk van wijzigende inkoopprijzen.

 • Hoeveel weegt een stalen trap?

  Hoeveel een stalen trap weegt is afhankelijk van verschillende factoren. Is de trap volledig van staal gemaakt, of zit er ook hout in? Welk soort hout zit er dan in? Hoe groot is de stalen trap en met name hoeveel staal zit er in verwerkt?

  Om een goede indicatie te kunnen geven hoeveel een stalen trap weegt zullen we eerst een aantal antwoorden op vragen zoals hierboven moeten ontvangen.

 • Wat kost een stalen trap met houten treden?

  De prijs van een stalen trap met houten treden is afhankelijk van meerdere factoren. Hoe groot is de trap precies? Hoeveel staal wordt er in de trap verwerkt? Wat is de vorm van de trap?

  Een grove indicatie van de prijs van een stalen trap met houten treden: vanaf €5000,- voor een relatief eenvoudige stalen trap tot €20.000,- of meer voor een bewerkelijke of ingewikkeldere trap. Let wel: dit zijn hele grove indicaties, mede afhankelijk van wijzigende inkoopprijzen.

 • Wat kost een stalen trapleuning?

  De prijs van een stalen trapleuning is afhankelijk van factoren als de coating, vorm, lengte, inclusief of exclusief leuninghouders in dezelfde coating etc. Een vaste prijs noemen voor een stalen trapleuning is daarom lastig. Neem gerust contact op om een duidelijker beeld te krijgen van wat jouw gewenste trapleuning zou kosten.

 • Waar leveren jullie trappen?

  Wij leveren onze trappen in heel Nederland, geen enkele plaats uitgesloten. Indien gewenst plaatsen wij de trap ook, zodat je compleet ontzorgd bent.

 • Hebben jullie ook inmeetservice?

  Zodra we opdracht hebben om de trap te maken, maken we een afspraak om deze kosteloos bij jou thuis in te meten. De trap wordt vervolgens perfect op maat gemaakt.

  In eerste instantie is het zelf aanleveren van maten of bijvoorbeeld een bouwtekening voldoende om een vrijblijvende offerte te kunnen maken.

 • Plaatsen / monteren jullie de trap ook?

  Het plaatsen en/of monteren van de trap verzorgen wij ook voor je. Mocht je dit in eigen beheer willen doen, dan is dat uiteraard ook geen enkel probleem.

  Door ons de trap laten plaatsen nemen wij mee in de offerte, indien gewenst.

 • Hebben jullie een trappenshowroom?

  Ja, wij hebben een trappen showroom waar je verschillende soorten trappen en materialen kunt bekijken om inspiratie op te doen of een gedegen beslissing te kunnen nemen. Onze showroom is op afspraak te bezoeken. Voor een vrijblijvend bezoek aan de showroom kun je contact met ons opnemen.

 • Geen trap onmogelijk
 • Meer dan 30 jaar trappenspecialist
 • Kwaliteit en maatwerk op hoog niveau

Meer weten over de stalen trap?