Maatwerk trap

Grenen trap

Voordelen van een grenen trap

Grenenhout laat zich vrij gemakkelijk bewerken, hierdoor zijn vele traptoepassingen in grenenhout mogelijk. De kenmerkende geelachtige kleur en de uitgesproken vlammen tekening van het hout maken de trap van grenenhout een echte eye-catcher! Een ander voordeel van grenenhout is dat het op grote schaal geproduceerd wordt. Hierdoor heeft grenen een aantrekkelijke prijs. Verder is het mogelijk om een buitentrap van grenenhout te realiseren, mits het hout geïmpregneerd is. Tijdens het impregneren wordt het hout doordrongen met een impregneermiddel. Hierdoor wordt het grenenhout onder andere waterafstotend en schimmelwerend.

Aangezien grenenhout goed te bewerken is, wordt deze gebruikt voor veel verschillende toepassingen. Dit type hout staat bekend om haar uitgesproken tekening. Na vuren is grenen de meest gebruikte naaldhoutsoort in Nederland.

Herkomst en gebruik van grenenhout

Grenen is officieel een verzamelnaam voor verschillende soorten naaldhout. Echter wordt er over het algemeen verwezen naar het hout van de grove den. Deze den groeit in vrijwel heel Europa, maar voornamelijk in koudere regionen groeit deze den goed. Ook in centraal Azië komt de grove den voor. Grenenhout wordt onder andere veel gebruikt voor het maken van wijnkisten en houtkratten. Ook in de bouw wordt dit type hout veel gebruikt, denk bijvoorbeeld aan massief houten vloeren, kozijnen, deuren en trappen.

  • Eenvoudig te bewerken
  • Vele toepassingen mogelijk
  • Voordelig geprijsd
  • Waterafstotend en schimmelwerend wanneer geïmpregneerd
Eiken z-trap trappenfabriek

Veijer Trappen

Betrouwbaar en flexibel

Het nadeel van grenenhout is dat het een gemiddelde hardheid heeft. Het hout is sterk voor naaldhout, maar minder duurzaam dan hardhoutsoorten als eiken of beuken. Een trap van grenenhout zal daarom eerder gebruikssporen laten zien dan een hardhouten trap. Door het bewerken van het hout kan greenhout echter duurzamer gemaakt worden. Zo wordt er bij de trappen van Veijer altijd een olielaag aangebracht. Deze kan transparant zijn, maar het is ook mogelijk om de trap met behulp van olie van een andere kleur te voorzien. Zo stem je de trap gemakkelijk af op de rest van het interieur!

Een trap van grenenhout is beschikbaar in vele verschillende kleuren en toepassingen. Wij helpen je graag bij het vinden van de grenen trap welke bij jouw huis en stijl past. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Bordestrap
Rechte maatwerk trap

Trappen van grenenhout

Inspiratie
  • Specialist in trappen
  • Maatwerk oplossingen
  • Breed assortiment