Yellow poplar trap op maat

Yellow Poplar trap

Voordelen van een Yellow Poplar trap

Het Yellow Poplar hout is er in overvloed. De tulpenboom groeit namelijk snel. Hoewel er al eeuwenlang veel tulpenbomen omgehakt worden voor het praktische Yellow Poplar hout, blijft de hoeveelheid van deze loofboom in de Amerikaanse bossen toenemen. Het hout is hierdoor aantrekkelijk geprijsd. Verder is dit type hout gemakkelijk te bewerken, waardoor vele toepassingen mogelijk zijn. Daarnaast laat tulpenhout zich gemakkelijk kleuren. Door deze eigenschappen van het tulpenhout kan je jouw nieuwe trap volledig afstemmen op jouw woonstijl en smaak.

Yellow Poplar wordt in het Nederlands ook wel tulpenhout genoemd. Deze naam dankt het hout aan de tulpvormige bloemen welke aan de boom groeien. De tulpenboom kan tot wel 50 meter hoog worden, de stam kan een diameter van meer dan 2 meter hebben. Het Yellow Poplar hout heeft een mooie fijne structuur.

Herkomst en gebruik van Yellow Poplar hout

De benaming Yellow Poplar is wat misleidend. Het doet namelijk vermoeden dat het hout van de ‘Populier’, een specifiek geslacht van een loofboom, afkomstig is. Hoewel Yellow Poplar wel afkomstig is van een loofboomsoort, betreft het niet het hout van de Populier (Salicaceae) loofboom. Het hout komt namelijk van de Magnoliaceae, ook wel de tulpenboom genoemd. Het betreft de grootste loofboom van Noord-Amerika. De boom groeit in het oosten van Noord-Amerika, het optimale groeigebied van deze boom betreft Tennessee, West-Virginia en Kentucky. Al vele eeuwen maken Noord-Amerikanen belangrijke producten van het Yellow Poplar hout. Zo werd vroeger veel servies van dit type hout gemaakt. Het hout leende zich hier goed voor aangezien het geur-, smaakloos en glad is. Europese kolonisten gebruikten het hout ook wel voor het maken van blokhutten. Echter verrot het hout buiten snel, waardoor de hutten bedorven. Om deze reden wordt het tulpenhout nu alleen nog voor binnen toepassingen als deuren, meubelen, lijstwerken en trappen gebruikt.

  • Aantrekkelijk geprijsd
  • Eenvoudig te bewerken
  • Vele toepassingen mogelijk
  • Duurzaam
Yellow Poplar houten trap

Kwaliteit en maatwerk

Het nadeel van Yellow Poplar hout, zoals ondervonden door de Europese kolonisten, is dat het hout snel rot wanneer het blootgesteld wordt aan weersomstandigheden en insecten. Dit type hout is daarom niet geschikt voor buitentoepassingen. Het Yellow Poplar hout wordt daarom enkel gebruikt voor de productie van binnentrappen.

Het tulpenhout kent een rijke geschiedenis en is zeer geschikt als materiaal voor een binnentrap. Onze trappen van tulpenhout zijn aantrekkelijk geprijsd én er zijn vele toepassingen en kleurmogelijkheden, allemaal op maat te maken. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op wanneer u vragen hebt over een trap van Yellow Poplar hout of om de mogelijkheden te bespreken.

Rechte trap op maat
Yellow Poplar trap op maat

Trappen van Yellow Poplar hout

Inspiratie
  • Maatwerk oplossingen
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Betrouwbaar en flexibel