Inspiratie

Donkere steektrappen op keepbomen

Design

Ronde leuningen, donkergekleurde steektrappen en treden die vlak liggen met de keepboom aan de zijkant. Zomaar een paar details bij dit toch wel weer bijzondere project. De klant had een duidelijk beeld van hoe de trap moest worden. En in goed overleg kom je dan ook al gauw tot een mooi eindproduct.

Meer over dat eindproduct lees je hieronder.

Zwarte trap

De klantwens en gebruikte materialen

De klant van dit project was meteen erg duidelijk over de wensen. Het moesten donkere trappen worden op keepbomen waarbij de treden niet over de trapboom heen steken aan de zichtzijde. Deze moesten hoe dan ook gelijk komen te liggen met de zijkant van de trapboom. Daarnaast had de klant een sterke voorkeur voor ronde leuningen. Wat betreft de balustrade was het idee ook direct duidelijk, want deze moest hetzelfde worden als bij een ander project op onze website. Het type trap –twee steektrappen– is door de architect bepaald.

De materialen
De treden, stootborden, trapbomen en de ronde leuningen zijn allemaal van het duurzame rubberwood gemaakt. Blijft over de balustrade. Deze is van staal gemaakt, op de leuning na. Er is gekozen voor rubberwood, omdat de structuur van deze houtsoort de klant meteen aansprak. In combinatie met de oppervlaktebehandeling gaf dit voor de klant meteen de doorslag om hiervoor te kiezen.

Het rubberwood is behandeld met een Rubio Pré color – Mystic Brown en het stalen hekwerk is voorzien van een matzwarte poedercoating.

Zwarte stalen trapleuning

Ronde houten leuningen

Wat niet vaak het geval is bij z-trappen met een zijkant in het zicht, is dat de treden vlak met de trapboom liggen. Daarnaast maken de donkere kleur, het matzwarte hekwerk en zeker ook de ronde houten leuningen dit tot een uniek project zoals je ze eigenlijk alleen in nieuwbouwwoningen en moderne(re) woningen tegen zult komen.

  • Ronde houten leuningen
  • Donkere kleuren
  • Keepboom met vlakke afwerking