Inspiratie

Hout/staal combinatie op traanplaat & een zwever

Industrieel

Dit project bestaat uit twee verschillende trappen:

  • Linksdraaiende bordestrap
  • Zwevende steektrap

De ene trap is compleet in industriële stijl en de ander heeft een meer moderne uitstraling. Hieronder leest u meer over de gemaakte keuzes bij dit project en de totstandkoming van deze twee trappen.

Staal hout traanplaat

Het gebruikte materiaal en de gemaakte keuzes

Een nieuwe trap hoeft niet altijd een compleet nieuwe trap te zijn. Wij kunnen bijvoorbeeld ook alleen gewenste, op maat gemaakte onderdelen voor een trap leveren. Zo ook bij dit project.

De klant heeft ons gevraagd of wij de treden voor beide trappen in zijn woning wilden maken. Het benodigde staal -bijvoorbeeld de stalen trapboom van de bordestrap– had de klant zelf al geregeld. Na een korte toelichting van de mogelijke houtsoorten en de verschillen ertussen kwam de klant tot de keuze voor eikenhouten treden. Aangezien de stalen pennen voor de zwevende steektrap vrij dik waren, hebben wij eikenhouten treden van 80 mm dik op maakt gemaakt. Meer informatie over de zwevende steektrap is onderaan deze pagina te vinden.

De keuzes om voor een bordestrap en een zwevende steektrap te gaan, zijn door de architect gemaakt. De kleur op de treden is een Rubio Monocoat Charcoal kleur. Deze keuze is door de klant zelf gemaakt. Het eindresultaat is compleet naar tevredenheid en wens van de klant.

Benieuwd of wij ook voor u de gewenste losse traponderdelen op maat kunnen leveren? Neem dan via onderstaande knop contact met ons op.

Zijkant-achter
Tredebevestiging

Traponderdelen op maat

Offerte aanvragen
Onderzijde trap

Stof tot nadenken

De steektrap in deze woning is uitgevoerd als een zwevende trap. Naast het feit dat dit een zeer uniek beeld geeft, zet het de mensen ook aan het denken. Het is bij deze trap niet zichtbaar hoe de treden bevestigd zijn. Voor het oog lijken ze namelijk vastgeplakt aan de muur, maar dat kan toch helemaal niet? Want dat kan het gewicht nooit dragen, toch?

Jawel, dat kan wel. Waarom en hoe… daarover laten we u nog mooi even in het ongewisse. Of geniet in plaats daarvan van het eindresultaat: een strakke, betrouwbare moderne trap.

  • Hout & staal gecombineerd
  • Zwevende trap
  • Ledverlichting mogelijk