Inspiratie

Mysterieuze steektrap met staal

Industrieel

Een steektrap die voorzien is van een slanke stalen trapboom die zich ook nog eens uit het midden van de trap bevindt. Daarnaast zijn de tredesteunen van deze trapboom niet zichtbaar. Al met al weer een bijzonder project waarover je hieronder alles kunt lezen. Scroll snel verder.

Steektrap met staal

Het verhaal van deze trap

De klant wenste een trap met een slanke, stalen trapboom waarbij de tredesteunen niet zichtbaar zijn. Het liefst met de trapboom 1/3 vanaf de muur, niet in het midden dus. De traptreden moesten van eikenhout gemaakt worden. Het type trap betreft een steektrap, uit de familie van de rechte trappen. Dat het een steektrap moest worden, was al door de architect bepaald. Naast de trap hebben wij ook het stalen hekwerk voor de loopbrug op de verdieping gezorgd.

Dan de materialen en afwerkingen van deze trap. De treden zijn gemaakt van eikenhout. In combinatie met de gebruikte kleurolie -Rubio Monocoat Smoke- kwam deze houtsoort het best tot zijn recht met de overige tinten en kleuren in de woning. Denk hierbij aan de visgraatvloer.
Het hekwerk is gemaakt van 40 x 10 mm stalen strippen. Ook de trapboom en de trapleuning zijn gemaakt van staal. Al deze stalen onderdelen zijn voorzien van een poedercoating in dezelfde kleur als de kozijnen in de woning. De poedercoating betreft RAL7021 met een fijnstructuur voor een extra matte uitstraling.

Stalen trapboom houten treden

Mysterieuze 'midden'boom

Het bijzondere aan deze trap is de middenboom, die dus eigenlijk helemaal geen middenboom is. Normaliter zit de trapboom bij dit soort trappen exact in het midden, in tegenstelling tot deze trap. Hier is de trapboom op 1/3 deel van de trap gesitueerd, naar de wens van de klant. Daarnaast is het ook uniek dat de tredesteunen niet zichtbaar zijn. Al met al zorgt dit voor een mysterieus effect.

  • Stalen 'midden'boom
  • Eikenhout
  • Rubio Monocoat Smoke