Inspiratie

Moderne horecatrap volledig hufterproof

Modern

Een hufterproof trap speciaal voor de horeca. De manier van werken die we bij dit project hebben toegepast, hebben we vaker toegepast bij ontwerpen binnen horecagelegenheden. Wat houdt dat dan precies in?

Lees hieronder snel verder.

Ita Vita header

De wens en het resultaat

Wens van de klant
De klant nam contact met ons en vertelde dat hij een trap nodig had voor een nieuw te bouwen restaurant in Meppel. Omdat deze trap in het midden van het restaurant gepositioneerd wordt, moest deze zo mooi mogelijk worden uitgevoerd. Ook moest er rekening worden gehouden met het feit dat de trap zich midden in een horecagelegenheid bevindt. Zo was de wens er om minimaal drie slijtstrippen (anti-slip strippen) in de trap te verwerken en de balustrade zo sterk en stevig mogelijk uit te voeren. Bovendien was er het speciale verzoek om rekening te houden met eventueel vallend eten en/of drinken. Qua uitstraling moest de trap voldoen aan de rest van de kleurstellingen binnen het restaurant.

Het resultaat
Uiteindelijk is de keuze gevallen op een vrijstaande steektrap die prominent aanwezig is in het midden van de restaurantzaal. Aan beide zijden van de trap is een balustrade gemaakt van 40 x 40 cm spijlen met een 50 mm dikke omranding. De treden van de trap zijn uitgevoerd in een Z-vorm en voorzien van drie anti-slip strips. Hier is voor gekozen om de beloopbaarheid van de trap optimaal te houden en daarnaast de uitstraling strak en netjes te hebben. De onderkant van de trapbomen loopt parallel aan de z-treden. Daarnaast is de onderregel van het hekwerk hoger uitgevoerd zodat eventueel vallende materialen (borden, bestek etc.) goed opgevangen worden en het niet op nabij zittende gasten kan vallen.

Gebruikte materiaalsoorten
De trap is gemaakt van twee houtsoorten: eikenhout en rubberwood. De treden, stootborden, trapbomen en leuning zijn gemaakt van eikenhout. De spijlen en frameregels van het hekwerk zijn gemaakt van het duurzame hardhoutsoort rubberwood.

 

Ita Vita Meppel trap

Afwerking van het materiaal

De klant heeft voor het eikenhout gekozen, omdat de tafels, serveerplanken en andere elementen in het restaurant ook van eikenhout zijn gemaakt. Op deze manier wordt er eenheid in het restaurant gecreëerd. De gedeeltes van de trap waarbij je het hout niet terugziet (bijvoorbeeld het zwartgeschilderde hekwerk) zijn van rubberwood gemaakt. De keuze hiervoor is simpel: het is nog steeds kwaliteit -hardhout- en toch iets voordeliger dan eikenhout.

De hekwerkregels en spijlen hebben wij in grijze grondverf afgeleverd. Naderhand heeft de klant deze zelf nog zwart geschilderd. De eiken treden, stootborden, bomen en leuning zijn voorzien van een transparante lak.

  • Hufterproof
  • Horecatrap
  • Stalen look hekwerk