Inspiratie

Traprestyling Japandi voor en door klant

Scandinavisch / Japandi

Dit project betreft een restyling project voor en door de klant. “Hoezo voor en door de klant?”, zult u denken. In het kort:

  • Voor de klant hebben wij de materialen/onderdelen geleverd voor de restyling
  • Door de klant omdat de klant zelf de onderdelen heeft vervangen

Meer over dit project leest u hieronder.

Traprestauratie door klant

Restyling, geen restauratie. Wat is er dan gedaan en waarom?

Kortgezegd zijn er bestaande, nog in goede staat zijnde trapdelen vervangen door nieuwe trapdelen. Vandaar restyling en geen restauratie van beschadigde of gedeeltelijk verloren gegaan trappen die terug gebracht zijn naar een van tevoren gedefinieerde toestand. Zelf doen wij geen restauratieprojecten.

Levering van onderdelen voor restyling daarentegen wel. Zie het als het bestellen van een trap in losse onderdelen, waarbij u als klant kiest welke onderdelen wel en niet geleverd moeten worden.

Het project
Dit restylingproject betreft drie trappen in totaal. Een keldertrap, een trap van de begane grond naar de eerste verdieping en een trap van de eerste naar de tweede verdieping. Al deze trappen hebben een staalconstructie waarop mahonie treden waren gemonteerd.

Wij hebben voor deze trappen nieuwe treden, ‘spijlen’ en leuningen van rubberwood gemaakt. De staalconstructie is blijven staan en de nieuwe, rubberwood treden zijn hierop gemonteerd. Naast de bestaande trappen staat een stalen hekwerk die doorloopt van vloer tot plafond. Deze stalen ‘spijlen’ zijn bekleed met rubberwood zodat het staal niet meer in het zicht is.

Zoals gezegd hebben wij al de op maat gemaakte rubberwood onderdelen geleverd. De klant heeft deze onderdelen zelf gemonteerd. Leuk detail; de klant heeft in het stalen hekwerk van de begane grond trap ook een deur gemaakt die geheel in dezelfde stijl als het rubberwood hekwerk is.

Scandinavische / Japandi stijl
Het eindresultaat qua categorie trap is een Japandi stijl. Japandi is een mix van woontrends uit Japan en Scandinavië. Het is Scandinavisch en Japans design in één. De woonstijl uit Scandinavië wordt in dit trendsignalement gemixt met Japanse ‘wabi-sabi’ accenten. Simpel ogend, maar toch een warme uitstraling. Warm minimalisme om het zo maar te zeggen.

buitenkant
binnenkant

Japandi stijl

Offerte aanvragen