Inspiratie

Eiken / Yellow Poplar Z-trappen te Zwartsluis

Design

Design trappen worden gekenmerkt door de uitstraling die de trappen aan het interieur geven. Dit project is daar een mooi voorbeeld van. Onderstaand vindt u meer over het ontstaan en het hoe, wat en waarom van dit project. Het gaat hierbij om twee trappen:

– Begane grond naar de eerste verdieping
– Eerste naar de tweede verdieping

Onderkwart z-trappen

Type trap en gebruikte materiaalsoorten

Type trap
Qua type trap was de wens van de klant direct duidelijk: het moet een zwevend effect hebben. Na het doornemen van de opties die bij deze wens aansluiten is er gekozen voor z-trappen. De begane grond trap betreft een onderkwart zonder binnenboom voor het zwevende effect, voor de verdiepingstrap is er gekozen voor een dubbelkwart trap.

Materiaalsoorten
Van zowel de begane grond trap als de verdiepingstrap zijn de treden en stootborden gemaakt van eikenhout en behandelt met een kleurolie. Deze houtsoort is gekozen, omdat de kwaliteit van eikenhout zeer degelijk is en het qua kleur ook na behandeling dicht bij de originele kleur gehouden kan worden. Als anti-slip in de treden is er voor een dubbele RVS strip gekozen zodat dit overeenkomt met het RVS hekwerk.

Voor de trapbomen, het gedeelte waar de treden op rusten, is bewust gekozen voor Yellow Poplar hout aangezien dit een uitermate goed te bewerken en te schilderen houtsoort is. Deze trapbomen zijn evenals de wand wit geschilderd, waardoor het zwevende effect er bij de begane grond trap extra goed uit komt. Het zwevende effect van de begane grond trap komt er extra goed uit doordat er gebruik is gemaakt van een 300 mm dikke muurboom.

Eiken z-trap met metaal
Trap met RVS

RVS balustrade

Metalen trappen
Rondgaande Z-trap

De succesfactor

Wat dit project tot een succes heeft gemaakt is toch wel het indrukwekkende totaalplaatje. De voornaamste wens van de klant was dat het trappenhuis als grote blikvanger in de woning moet fungeren, waarbij je bij binnenkomst van de woning ondanks de aanwezigheid van trappen nog steeds helemaal tot in de nok van het huis kunt kijken.

Het is goed gelukt aan deze wens te voldoen. Bij binnenkomst is het trappenhuis nadrukkelijk, doch op een rustige wijze, aanwezig. Het trappenhuis gaat goed op in de aankleding van het huis, waardoor het één geheel is. Vanaf de begane grond kun je tot in de nok van het huis kijken en zijn alle details van de z-trappen met RVS balustrades goed zichtbaar.

Een trappenhuis als deze vind je alleen in vrijstaande woningen.

  • Betrouwbaar en flexibel
  • Geen trap onmogelijk
  • Meer dan 30 jaar ervaring