Inspiratie

Staal met eikenhout dubbelkwart trap

Design

In Staphorst hebben wij deze dubbelkwart trap opgeleverd, bestaande uit zowel eikenhout als metaal. De trap is gesitueerd in een vrijstaande nieuwbouwwoning. Bij binnenkomst in de hal van de woning springt de trap meteen in het oog.

Hieronder leest u meer over dit project.

Het idee, de materialen en de afwerking

Het idee
De klant contacteerde ons met de vraag om een ontwerp te maken voor de trap in hun nieuw te bouwen woning. Hierbij werden de termen slang en rank genoemd en ook werd er al vrij snel gesproken over mat zwart staal in combinatie met eikenhout. De inspiratie hiervoor haalden ze onder andere uit afbeeldingen op het internet. Na een aantal schetsen kwam er een ontwerp tot stand waar de klant erg tevreden over was.

De materialen
De treden van deze trap zijn gemaakt van eikenhout, de trapbomen van 12 mm dik gesneden staalplaat met daaraan de tredesteunen vastgelast. Het hekwerk is gemaakt van 40 x 10 mm stripstaal. Alle stalen onderdelen zijn voorzien van een mat zwarte poedercoating met een glansgraad van 5%.

De afwerking
De kleur van de eiken treden heeft de klant afgestemd door de vloerdelen er naast te houden om zo tot een juiste keuze te komen. Uiteindelijk zijn de eikenhouten treden van deze exclusieve trap 2 keer behandeld met een kleurolie. De tweede olielaag zorgt voor extra bescherming van de treden.

Trap met metaal

Metalen trappen
matzwarte metalen trap

Een ware eyecatcher

Zoals gezegd wordt je bij binnenkomst in deze woning in de hal direct geconfronteerd met de trap. Des te belangrijker dat het eindresultaat dan ook naar wens is. De klant was zeer tevreden over deze eyecatcher als trap in de hal.

De slanke binnenbomen die langs het stripstalen hekwerk gebogen omhoog lopen zorgen voor een sierlijk en strak uiterlijk, evenals de eiken treden die geheel in een verdrijving omhoog draaien zien er erg fraai uit. Een mooi compleet plaatje.

  • Metaal
  • Eikenhout
  • Dubbelkwart