Inspiratie

Rubberwood klassieker

Klassiek

Een trap in klassieke stijl geheel gemaakt van duurzaam rubberwood. Hieronder leest u alles over dit project; van materiaalgebruik tot gemaakte keuzes en de reden erachter. De trap is geplaatst in Hoogeveen.

Dit project bestaat uit één trap: een rechtsdraaiende onderkwart trap met open treden.

Klassieker te Hoogeveen Header

Type trap en gebruikte materiaalsoorten

Traptype
Zoals al benoemd is het type trap een rechtsdraaiende onderkwart trap met open treden. Deze trap is geheel in klassieke stijl gemaakt. Van begin af aan was het een duidelijke klantwens dat er een klassieke trap in deze woning moest komen. De klant leverde afbeeldingen aan van voorbeeldtrappen waaruit dit al vrij snel bleek. Na goede communicatie met de klant zijn we samen tot dit ontwerp van de trap gekomen. Tijdens het ontwerp van de woning is door de architect bepaald dat het een onderkwart trap moest worden.

Materiaal van de trap
De trap is volledig gemaakt van duurzaam rubberwood, ook wel bekend als rubberhout. Het is de meest duurzame hardhoutsoort verkrijgbaar, omdat het een afvalproduct is van de rubberboom dat nu goed gebruikt wordt in plaats van verbrand.

Het is een goed te behandelen en te schilderen houtsoort. Alle oppervlaktes die wit geschilderd worden op deze houtsoort krijgen een zeer strak uiterlijk. Rubberhout is bovendien ook goed te behandelen met olie in allerlei kleuren, wat op de treden van deze trap goed te zien is. De treden van de trap zijn behandeld met Rubio Monocoat Havanna. Mede vanwege de brede keuze in kleuren en behandelingen heeft de klant voor rubberhout gekozen.

Klassieke trap
Rubberwood trap behandeling

Volwaardig rubberwood

Meer over rubberwood
Klassieke details

Het zit 'm in de details

Deze klassieke trap zit vol met verrassende details. En laat het nu net de details zijn die deze trap dan ook zo mooi klassiek maken. Dan hebben we het niet alleen maar over details in de trap zelf, zoals ingefreesde holgroeven als anti-slip, maar ook het hekwerk dat op de trap zit. Zo bestaat het hekwerk uit gedraaide spijlen met boven en onder een vierkante klos. Ook de spillen van de trap zijn voorzien van draaiwerk. Zelfs tussen de optreden -dit is de afstand van de bovenkant van een trede tot de bovenkant van de volgende trede- is de spil van draaiwerk voorzien.

De eerste traptrede is uitgevoerd als royale bloktrede met een ronde gebogen vorm. De overige treden hebben ook een gebogen voor- en achterzijde. In de gehele woning was er oog voor detail. Uiteraard kon dat bij de trap dan ook niet ontbreken.

  • Duurzaam
  • Oog voor detail
  • Volledig naar wens