Inspiratie

Onderkwart met sierlijke balustrade te Elburg

Design

Deze landelijke designtrap is voorzien van een sierlijke balustrade en is geplaatst in een woning in Elburg. Hieronder leest u meer over het ontstaan van en de gemaakte keuzes bij dit project.

Het gaat hierbij om één trap: de begane grond trap.

Landelijke designtrap

Type trap en gebruikte materiaalsoorten

Type
Tijdens de ontwerpfase is door de architect bepaald dat er een onderkwart trap in moest komen. Het type trap zoals in dit project komt voornamelijk voor in woningen met een ruime hal, waar de trap het best tot zijn recht komt. Wat deze trap duidelijk onderscheidt van doorgaans gebruikelijke onderkwart trappen is toch wel de gebogen vorm van de trap en balustrade.

Materiaalsoorten
De trapbomen zijn gemaakt van rubberwood, ofwel rubberhout. Dit hout is afkomstig van rubberbomen. Zowel de treden als de leuningen zijn gemaakt van eikenhout en behandelt met een olie die ervoor zorgt dat de kleur van het hout zo goed als behouden blijft.

De spijlen van de balustrade zijn gemaakt van metalen kokers met een afmeting van 20 x 20 mm. De tussenregel -de regel tussen de leuning en spijlen- is een metalen strip met een afmeting van 40 x 10 mm. Beide zijn voorzien van een zwarte coating.

Waarom deze keuzes?
De klant leverde ons afbeeldingen van een gewenste/voorbeeld trap en voegde daaraan toe: “Zo moet het gewoon worden.”. Veel duidelijker kan het niet. Simpel en effectief, ook dat is gewoon mogelijk bij Veijer Trappen. Bij dit project zijn dan ook exact dezelfde materialen en (hout)behandelingen toegepast als het aangeleverde voorbeeld.

Landelijke trap
Trap met landelijk design

Landelijke stijl

Landelijke trappen
Gebogen trap en leuningen

Uitgelichte details

Gebogen geheel
Het bijzondere aan deze trap is dat zowel de balustrade als de traptreden een vloeiende gebogen vorm hebben, waarbij de leuning -en daarmee ook de spijlen- vanaf onderaan de trap in één keer doorloopt tot de muur op de verdiepingsvloer. Daarnaast is de bovenste trede extra breed. Deze loopt door over de gehele verdiepingsvloer en in diezelfde trede zijn de doorlopende spijlen verwerkt.

Anti-slip
De treden van deze trap zijn voorzien van ingefreesde holgroeven. Anti-slip van een trap bestaat doorgaans vaak uit rubberen of rvs strippen, om u voor uitglijden te behoeden. Bij deze trap zijn er in plaats daarvan ‘streepjes’ in de treden gefreesd om het gladde, geoliede eikenhout te onderbreken.

  • Betrouwbaar en flexibel
  • Geen trap onmogelijk
  • Meer dan 30 jaar ervaring