Inspiratie

Moderne onderkwart trappen

Modern

Dit project bestaat uit twee linksdraaiende onderkwart trappen:

  • Begane grond naar 1e verdieping
  • 1e naar de 2e verdieping

Beide trappen zijn in moderne stijl, maar er zijn zeker wel een aantal verschillen in de twee trappen. Zo is de ene trap een z-trap voornamelijk bestaand uit eikenhout en de ander een vurenhouten, dekkend geschilderde trap. Meer over dit project leest u hieronder.

hoofdplaat onderkwart z-trap staphorst

Verschillende trappen, verschillende keuzes

Zoals gezegd bestaat dit project uit twee trappen. De trappen zijn qua uiterlijk, zoals op de foto’s te zien is, best wel verschillend. Hieraan liggen diverse keuzes ten grondslag. Denk hierbij aan: materiaal, frequentie in gebruik van de trap en behandeling, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Begane grond trap
Het type trap, een linksdraaiende onderkwart trap, is door de architect bepaald. De klant zelf gaf aan de voorkeur te hebben voor een z-trap. Deze trap is gemaakt van verschillende houtsoorten. Zo zijn de treden en stootborden van rustiek eikenhout gemaakt en behandeld met een lichte whitewash olie. De trapbomen zijn van vurenhout gemaakt en de balustrade van Yellow Poplar hout. De klant vond het mooi dat het hout wat leefde en het was dan ook geen enkel probleem dat er hier en daar een noest in het eikenhout zou zitten.

Aangezien de keepbomen van de begane grond trap niet in het zicht kwamen, heeft de klant ervoor gekozen om dit van vurenhout te laten maken. Dit hout is qua prijs voordeliger dan eikenhout. Blijft over de 50 x 20 mm muurleuningen. Deze zijn van staal gemaakt en voorzien van een RAL 7021 poedercoating.

Verdiepingstrap
De trap van de 1e naar de 2e verdieping mocht iets eenvoudiger worden dan de begane grond trap. Hiervoor is gekozen omdat de klant verwachtte dat deze trap niet heel vaak gebruikt zou worden. Om diezelfde reden is er voor deze trap ook voor vurenhout gekozen. Deze verdiepingstrap is, evenals de balustrades, dekkend geschilderd in een RAL 7021 kleur. Anders dan de begane grond trap heeft deze verdiepingstrap ingekroosde trapbomen.

Eikenhouten z-trap

Bekijk z-trappen

Hekwerk met stalen look

We zien het steeds vaker: stalen hekwerk. Zo ook bij deze trap. Althans, zo lijkt het. Het hekwerk bij dit project is namelijk van hout gemaakt. Door het hekwerk iets forser aan te houden en het vervolgens dekkend te schilderen in RAL 7021 kleur, is het stevig en heeft het de look van een stalen hekwerk. Bij dit project is eens te meer aangetoond dat dit een zeer strak resultaat oplevert. Daarnaast scheelt het ook in het budget, een win-winsituatie zou je kunnen zeggen.

  • Z-trap
  • Diverse materiaalsoorten
  • Strakke, moderne uitstraling