Inspiratie

Luxe designtrap met glas

Design

In Zwolle hebben wij deze luxe designtrap mogen realiseren. Het is een opdracht die eigenlijk rechtstreeks van Pinterest afkwam. De klant had daar een soortgelijke trap gezien en daarmee was ons direct erg duidelijk wat de opdracht was.

Het gaat bij dit project om een open steektrap met middenboom. Maar het zijn vooral de andere aspecten van deze trap waar het meteen oog op valt. Lees hieronder meer over dit project.

Luxe Designtrap met glas

De elementen en details van de trap

In de basis is deze trap van het duurzame rubberwood -ook wel rubberhout genoemd- gemaakt. Dan hebben we het over de traptreden, trapbomen, leuningen en de handregel bovenop het glashekwerk. Rubberwood is erg duurzaam, omdat het een afvalproduct van de rubberboom is en daarmee nuttig gebruikt wordt. Bovendien is het een hardhoutsoort met een erg goede prijs-kwaliteitverhouding.

De balustrade is gemaakt van brons gehard-gelaagd floatglas 88.4. Dit laatste houdt het volgende in: een glaslaag van 8 mm, laagje transparante PVB folie ertussen en weer een glaslaag van 8 mm. In totaal heeft deze glazen balustrade dus een dikte van ongeveer 16 mm. Deze glasbalustrade is -afgezien van de balustrade op de eerste verdieping- met RVS glasadapters gemonteerd tegen de kopzijden van de treden.

Dan de afwerking. Zowel de treden als handregels en leuningen zijn voorzien van een Rubio Monocoat Charcoal behandeling, oftewel een houtskool-look. De middenboom onder de trap is afgewerkt met een donkergrijze grondverf.

Waarom koos de klant voor dit materiaal?
Vanaf begin af aan wist de klant al goed dat ze een donkere trap wilden hebben. Nadat ze voorbeelden zagen van rubberwood behandeld met de donkere Rubio Monocoat Charcoal, was het vrij snel een gedane zaak voor wat betreft de kleur op de treden, handregels en leuningen. Verder zijn alle taatsdeuren in de woning voorzien van hetzelfde brons floatglas als in de trapbalustrade, waardoor dit een mooi geheel vormt. Zowel de glasadapters waarmee de glasbalustrade is gemonteerd als de strips in de treden zijn gemaakt van RVS.

RVS glasadapters op traptreden

Brons floatglas

De massieve middenboom van 200 mm dik in combinatie met het bronzen floatglas dat bevestigd is met RVS glasadapter aan de kopse kanten van de treden maakt deze trap tot een uniek geheel. Deze designtrap krijgt daarmee een luxe uitstraling die je niet in een doorsnee woning zult treffen. Daarnaast past deze trap qua uitstraling ook perfect bij de inrichting van de woning. Hij gaat moeiteloos mee in het geheel.

Dit type trap zul je alleen vinden in moderne, vrijstaande woningen in het hogere segment.

  • Luxe design
  • Gehard glas
  • Massieve middenboom