Inspiratie

Industriële steektrap te Lemele

Industrieel

Deze industriële steektrap trap die wij voor een klant hebben mogen maken is geplaatst in een schuurwoning. Hieronder leest u meer over het ontstaan van en de gemaakte keuzes bij dit project.

Het gaat hierbij om één trap: de begane grond trap.

Industriële steektrap

Type trap en gebruikte materiaalsoorten

Type
Tijdens het ontwerp van de schuurwoning is bepaald dat er een steektrap in de woning moest komen. De klant gaf aan graag een open trap -een trap zonder stootborden- te willen hebben in industriële stijl. Een trap in industriële stijl wordt veel gekozen in moderne nieuwbouw woningen.

De trap moest een echte eyecatcher worden, aangezien deze geheel in het midden van de schuurwoning staat en zowel vanuit de keuken als de woonkamer goed zichtbaar is. Er is door de klant gekozen voor een trap zonder stootborden om de woning ruimtelijk te houden.

Materiaalsoorten
De trapbomen, het gedeelte waar de treden in bevestigd zijn, zijn van UNP200 profielen gemaakt. Deze profielen hebben een afmeting van 200 mm hoog en 75 mm breed. Het hekwerk bestaat uit lamellen van stripstaal met een afmeting van 40 x 10 mm met daarop een ronde stalen leuning met een diameter van 42.4 mm. Zowel de trapbomen als het hekwerk zijn voorzien van een mat zwarte coating.

De treden zijn gemaakt van eikenhout. Deze zijn geborsteld om de vlamtekening er goed uit te laten komen. Vervolgens zijn ze behandeld met olie.

Steektrap
Bovenaanzicht steektrap

Steektrap

Over steektrappen
Industriële trap

Uitgelichte details

De schuurwoning waarin de trap geplaatst is, is voorzien van mat zwarte stalen draagbalken. Door het gebruik van robuuste stalen trapbomen en een stalen balustrade in dezelfde mat zwarte kleur wordt deze stijl doorgetrokken in de trap. Samen zorgt dit voor een fraai geheel.

Ook de keuze voor geborstelde treden is niet alledaags. Het zogenaamde borstelen van hout zorgt ervoor dat de vlamtekening -structuur- van het hout beter zichtbaar wordt en daarmee meer tot zijn recht komt. Het is een smaakkwestie, maar als je van hout houdt is het borstelen zeker een toegevoegde waarde. Na het borstelen zijn de treden van deze trap behandeld met olie, waardoor de originele houtkleur zo goed mogelijk behouden wordt.

  • Betrouwbaar en flexibel
  • Geen trap onmogelijk
  • Meer dan 30 jaar ervaring