Inspiratie

Eikenhouten onderkwart in woonboerderij

Modern

Dit project bestaat uit één trap, maar wel met meerdere leuke details: een rechtsdraaiende onderkwart trap.

  • Zwarte houten spijlen
  • Ruime vide met hekwerken

Het is een trap in moderne stijl, gesitueerd in een verbouwde woonboerderij. De moderne trap matcht goed met de oude gebinten. Meer over dit project leest u hieronder.

Woonboerderij trap

Het type trap en de gebruikte materiaalsoorten

Het type trap
Een rechtsdraaiende onderkwart trap, dat is de trap waar we het hier over hebben. Ook de ruime vide met hekwerken zijn hier onderdeel van een prachtig totaalplaatje. Door de grote ruimte in de hal is een mooie, grote onderkwart trap een erg goede keuze geweest. De klant was meteen erg duidelijk in de wensen qua materiaal en kleuren.

De gebruikte materiaalsoorten
De wens van de klant was een eikenhouten trap met zwarte spijlen. Om dit idee kracht bij te zetten is er ook een voorbeeldfoto -onderaan deze pagina te zien- aan ons geleverd. Op basis hiervan, en in overleg met de klant uiteraard, zijn wij dan ook te werk gegaan. De treden, trapbomen, spillen en leuningen/hekwerklijsten zijn van eikenhout gemaakt. Binnenin deze eikenhouten hekwerklijsten zijn de zwarte hekwerken zelf te zien.

Deze zwarte ‘kaders’ zijn gemaakt van Yellow Poplar hout. Dit is gedaan omdat deze dekkend geschilderd zijn en je het hout zelf niet meer terug zult zien. En als je het toch niet terugziet, is yellow poplar prijstechnisch een stukje voordeliger zonder veel in te moeten boeten op houtkwaliteit.

De gehele trap, ook de hekwerken en zwarte ‘kaders’, zijn door de klant zelf geschilderd.

Perfecte match
Deze trap staat in een verbouwde woonboerderij waar hij erg goed tot zijn recht komt. De uitstraling van de trap is erg modern en toch past hij goed in deze boerderij met oude gebinten.

Zwarte balustrades

Offerte aanvragen

Gemaakt naar wens en voorbeeldfoto

De trap is geheel naar wens van de klant gemaakt. Zoals gezegd was de wens voor een eiken trap met zwarte spijlen meteen erg duidelijk. Om dit te onderstrepen werd er door de klant ook een voorbeeldfoto van het gewenste eindresultaat aangeleverd.

Ook de eikenhouten ‘lijst’ om de zwarte spijlen heen was gewenst. Dat is ook meteen het unieke aan deze trap, want ‘normaal gesproken’ zitten de spijlen tussen de leuning en de trapboom. Bij deze trap is er een extra regel tussen de spijlen en de leuning en de spijlen en de trapboom gemaakt zodat de zwart geschilderde kaders mooi afsteken bij het eikenhout.

Zie de foto hiernaast (op mobiel hierboven) voor de aangeleverde voorbeeldfoto.

Oordeelt u zelf: is dit gelukt, of niet?

Tijdens het proces...

  • Door klant zelf geschilderd
  • Trap en hekwerk apart
  • Ruime vide met hekwerken
  • Zwarte spijlen
  • Zwarte boeien
  • Verbouwde woonboerderij