Inspiratie

Eikenhouten bloktrappen met zwevend effect

Modern

Dit project bestaat uit twee dubbelkwart bloktrappen. Beide trappen zijn gemaakt van eikenhout en ze hebben een zwevend effect. Met dat laatste is aan de specifieke wens(en) van de klant voldaan. Bij binnenkomst in de hal van de woning springt de trap meteen in het oog.

Hieronder leest u meer over dit project.

Bloktrap eiken header

Keuzes: type trap, materiaal, kleuren

Speciale wens van de klant
Dat beide trappen een dubbelkwart trap zouden moeten worden, was al door de architect van de woning bepaald. Als materiaal wilde de klant graag kwalitatief hoogwaardige houtsoorten en zo kwamen we samen bij eikenhout uit, met name ook door de kleur van het hout. Qua uitstraling van beide trappen had de klant de specifieke wens dat de trappen een zwevend effect moesten hebben. Dit is gerealiseerd door het gebruik van massieve keepbomen aan de muurzijde, die in dezelfde kleur zijn geschilderd als de muur zelf.

Behandeling van de trap
De massieve keepbomen zijn in witte grondverf aan de klant geleverd. Naderhand zijn deze keepbomen geschilderd in exact dezelfde RAL-kleur als de wand, waardoor het zwevende effect versterkt wordt. De treden, stootborden en leuningen zijn behandeld met een kleurolie met een lichte white wash tint.

Kwalitatief hardhout

Eiken trappen
Buitenboom detail

Uitgelicht detail

Het unieke aan deze trap zijn de massieve keepbomen aan de muurzijde bij beide trappen. Deze massieve buitenboom loopt in één vloeiende lijn door van onder naar boven. Doordat ze wit geschilderd zijn, hebben ze dezelfde RAL-kleur als de wand. Dit versterkt het zwevende effect van beide trappen en laat dat nou juist de grote wens van de klant geweest zijn.

Ook is het een bewuste keuze van de klant geweest om geen balustrades op de trap te monteren.

Een ander mooi detail bij dit project zijn de LED-strips onderin de leuningen.

  • Bloktrap
  • Eikenhout
  • Dubbelkwart