Inspiratie

Eikenhouten bloktrap met bordes te Schaijk

Design

Dit project bestaat uit één trap, maar wel een unieke met een eigen verhaal.

Het betreft een bloktrap met een bordes. De treden tot aan het bordes springen hierbij direct in het oog door de brede aanloop er naartoe.

Hieronder leest u alles over dit project. Zo komen bijvoorbeeld de gemaakte keuzes en het hoe/wat/waarom aan bod.

Inspiratie, materiaalkeuze en de behandeling

Inspiratie en oorsprong
De inspiratie voor deze trap kwam bij de klant van diverse social media kanalen af. Na wat rondkijken en verzamelen van afbeeldingen was het voor de klant duidelijk in welke richting het gewenste resultaat zich zou bevinden. Door de bij ons aangeleverde afbeeldingen was de wens voor een strakke bloktrap met een bordes snel duidelijk. Uiteindelijk is dit ontwerp er dan ook uitgekomen.

De toegepaste materialen
Ten tijde van het uitzoeken van de trap was de vloer al door de klant uitgekozen. Aangezien dit een eikenhouten vloer zou worden, was de materiaalkeuze voor de trap ook snel gemaakt: eikenhout. Althans, de treden en stootborden zijn van eikenhout gemaakt, de ‘wandbomen’ aan de binnenkant van de trap zijn van multiplex gemaakt.

De wens om de vloer gelijk te hebben aan de trap leidde ook tot een zwarte beitsbehandeling voor de treden en stootborden met daarop een 2-componenten lak waardoor de houtnerf er bijzonder fraai uitspringt. De multiplex wandbomen zijn wit geschilderd. De hele behandeling van de trap is door de klant in eigen beheer gedaan.

Enkele details
Het unieke aan deze trap zijn de bloktreden die in het begin de zijkanten uitlopen. Waar ze de hoek om gaan zijn ze in verstek met elkaar verbonden om te voorkomen dat er tegen kops hout aangekeken wordt. Ook zijn de treden aan de muurzijde niet ondersteund door een trapboom, maar zijn deze met pennen chemisch verankerd in de muur.

Treden in verstek

Offerte aanvragen

Zorgvuldige opbouw, prachtig eindresultaat

Deze moderne designtrap zul je niet snel tegenkomen. De wijd uitlopende bloktreden onderaan de trap vragen om een locatie waar veel ruimte ter beschikking is, een grote hal, wat hier uiteraard het geval is. Dit type trap zul je dan ook alleen in grotere woningen of villa’s aantreffen. De aparte stijl vraagt om een zorgvuldige opbouw en het resultaat mag er dan ook zeker zijn!

Hieronder in de fotoslider zie je de 3D-tekening die wij voorafgaand aan het project hebben gemaakt, gevolgd door foto’s van tijdens de (op)bouw van de trap.

Tijdens het proces...

  • Ter plekke opgebouwd
  • Zwarte eiken treden
  • Onderkwart trap
  • Van schets tot eindproduct
  • Ruime hal
  • In eigen beheer behandeld