Inspiratie

Eiken z-trap met staal

Industrieel

In Kampen hebben wij deze eikenhouten onderkwart z-trap mogen realiseren. Deze trap is voorzien van keepbomen -die overigens van vurenhout zijn gemaakt- die je aan de buitenkant niet meer terugziet. De balustrade is geheel van staal gemaakt, evenals de muurleuning.

Meer over dit moderne project met een industrieel tintje lees je hieronder.

Eiken z-trap met staal Kampen

Gemaakte keuzes, materiaal en afwerking

De architect had bepaald dat het type trap voor deze woning een onderkwart trap moest worden. Vervolgens heeft de klant tijdens de gesprekken met ons het besluit van een z-trap genomen.

Dan het materiaal. De traptreden en stootborden zijn gemaakt van het kwalitatief hoogstaande eikenhout. Voor de trapbomen is er voor vurenhout gekozen, omdat dat financieel een stukje aantrekkelijker is en de trapbomen toch niet in het zicht komen. In dit geval betreft het een tweetal keepbomen die onder de traptreden zitten. De trapboom aan de binnenzijde is door de aannemer vervolgens weggewerkt in het geheel van de wand onder de trap.

Zowel de muurleuning als de balustrade zijn gemaakt van staal. De muurleuning betreft een stalen regel van 40 x 20 mm, de balustrade op de trap is gemaakt van stalen kokerbalusters en een handregel van 40 x 20 mm met twee knieregels van 20 x 20 mm. De klant heeft voor deze stalen elementen gekozen om het geheel een moderne, strakke uitstraling te geven.

De treden en stootborden zijn behandeld met een Rubio Monocoat Cotton White olie. De trapbomen zijn voorzien van witte grondverf en de leuning en balustrades hebben een matzwarte poedercoating gekregen in RAL7021.

 

 

Binnenkant van z-trap

Eén geheel

De wand aan de binnenzijde van de trap is door de aannemer compleet aangewerkt. Hierdoor is de keepboom aan de binnenzijde van de trap niet meer zichtbaar en is de wand één geheel geworden. Dat maakt deze moderne trap helemaal af.

  • Eikenhout
  • Z-trap
  • Stalen elementen