Inspiratie

Eiken onderkwart met hangende treden

Design

Eikenhout, hangende treden en stalen spijlen. Een onderkwart trap is een breed toepasbare trap en paste ook hier weer perfect in het geheel van de hal. De stalen spijlen en leuningen geven de trap een moderne uitstraling.

Hieronder vertellen we je meer over dit project.

Eiken onderkwart hangende treden header

De klantwens en gebruikte materialen

Het ontstaan van deze trap
“Een onderkwart trap met een bijzondere uitstraling”
, dat is waar de klant van dit project om vroeg. De klant had inspiratie opgedaan op diverse socialmediakanalen die bij ons als voorbeelden werden aangedragen. Na een paar verschillende ontwerpen is de trap van dit project het eindresultaat geworden.

Gebruikte materialen
De trap zelf is geheel van eikenhout gemaakt. Zowel de muurleuningen als de trapspijlen zijn van staal. De klant wilde graag eenheid houden in de kleurstellingen die zich al in de woning bevonden. Er waren meerdere eikenhouten meubelen in de woning en ook het matzwarte staal kwam op meerdere plekken terug, onder andere in de van staal gemaakte taatsdeuren. Om die reden is er dan ook voor deze materialen gekozen.

Dan de afwerking van de materialen. Als eerste is de trap behandeld met een kleurbeits. Gelakt, geschuurd en vervolgens afgelakt met een matte tweecomponentenlak. Door deze aflak behoudt het hout haar natuurlijke uitstraling. Het staal is behandeld met een tweelaagse poedercoating.

Nog even de gebruikte materialen en afwerkingen opgesomd:
Eikenhout -> kleurbeits en tweecomponentenlak
Staal -> tweelaagse, matzwarte poedercoating

Stalen spijlen met zwevende treden

Uniek element: hangende treden

Het unieke aan deze trap zijn toch wel de hangende treden. Van het rechte stuk van de trap dat na de kwartslag komt, hangen de treden aan de binnenkant van de trap allemaal aan de spijlen. Dit geeft een mooi effect waardoor het lijkt dat de treden zweven. Waarom is dit dan uniek? Omdat op de plek waar de treden nu hangen, normaal gesproken een binnenboom aan de trap zit. In de leuning is een stalen strip verwerkt waar de spijlen aangelast zijn.

De verdiepingsvloer hebben we afgewerkt met een boeiplank in hetzelfde materiaal van de trap. Dit zorgt voor een zeer strak geheel.

  • Design en modern in één
  • Hangende treden
  • Stalen spijlen en leuning