Inspiratie

Bovenkwart met trapbekleding en LED-verlichting

Design

In IJsselmuiden hebben wij deze bovenkwart trap opgeleverd, bestaande uit zowel hout, dat gedeeltelijk met tapijt bekleed is, metaal en een LED-strip. Het verhaal van deze trap is vrij uniek, doordat er een aantal hele specifieke details in zitten en de klant daarnaast ook veel zelf heeft bedacht en uitgevoerd.

Hieronder leest u meer over dit project.

Het idee, de materialen en de afwerking

Het idee
Deze klant is architect van beroep en heeft daarom zelf het type trap bedacht en ontworpen. Zo is hij zelf met het idee gekomen van LED-verlichting. Het unieke hekwerk op de binnenste trapboom, het gebogen hekwerk op de verdiepingsvloer en ook de scheluw vorm van de trap is door de klant zelf ontworpen. Het type trap is een bovenkwart trap met onderaan een scheluw verdrijving.

De materialen
Doordat de trap compleet bekleed is met tapijt, wat de klant overigens ook zelf heeft gedaan, is er gekozen om de gehele trap van vurenhout te maken. Omdat de trap toch geheel bedekt is, scheelt deze houtsoort in het financiële plaatje en is het niet noodzakelijk om voor een duurdere houtsoort te kiezen. Een ander materiaalsoort dat in deze trap verwerkt is, is RVS. De spijlen die op de trapboom te zien zijn, zijn van RVS met een diameter van 20 mm.

De afwerking
Naast de bekleding van de trap met tapijt, is de trap ook wit gespoten.

Maatwerk balustrade

Naar maatwerk trappen

Met recht een designtrap

Deze trap mag met recht een designtrap genoemd worden. Er zijn een aantal unieke punten op te merken:

-De trapgatsparing loopt rond zodat het verdiepingshekwerk langs een gebogen vloerrand geplaatst moest worden. Dit zorgt voor een sierlijke aankomst in de hal van de woning. De leefruimte is namelijk op de eerste verdieping.

– De balustrade op de binnenzijde van de trap is bewust lager uitgevoerd zodat deze minder aanwezig is. Er is hier gebruik gemaakt van een balk van 80 x 80 mm die ondersteunt wordt door vier RVS spijlen met een 20 mm diameter.

– Over de buitenbomen is een regel met sponning gemaakt waar de LED-strip doorheen loopt.

– De scheluw verdrijving onderaan de trap zorgt voor een luxe uitstraling.

  • Scheluw verdrijving
  • Eigen ontwerp van klant
  • LED-strip en tapijt