Inspiratie

Luxe rubberwood z-trap

Modern

In Dalfsen hebben wij deze luxe rubberwood onderwart z-trap mogen realiseren. Deze trap is voorzien van keepbomen, waardoor je geen trapbomen in het zicht hebt. De trap is tussen wanden in geplaatst, waarbij de binnenwand tevens als balustrade dient.

Meer over dit luxe-ogende rubberwood project lees je hieronder.

Luxe rubberwood z-trap in moderne woning

De wens en gemaakte keuzes

De klantwens
De klant van dit project wilde graag dat de trap tussen de wanden in geplaatst zou worden. Hierbij zou de wand aan de binnenkant van de trap als balustrade moeten dienen. Een belangrijke reden voor tussen de wanden plaatsen van de trap, was dat daardoor de trapbomen niet in het zicht zullen komen. Het betreffen in dit geval keepbomen en dus geen ingekroosde trapbomen. Qua treden ging de klantwens in eerste instantie uit naar bloktreden. Na goed overleg is er besloten om de trap te voorzien van z-treden, omdat deze een iets grotere trede-oppervlak hebben.

Type trap en gebruikte materialen
Deze dichte onderkwart trap met z-treden op keepbomen is volledig gemaakt van het duurzame rubberwood. Omdat de trapbomen niet in het zicht staan, zijn deze voorzien van alleen een witte grondverf. De treden en stootborden van deze trap zijn behandeld met een Hesse olie type OB: 83-740, dit is een donkere en matte kleur. De leuning is gemaakt van 50 x 20 mm staal dat voorzien is van een matzwarte poedercoating.

Luxe rubberwood z-trap brede treden

Brede opstap

Wat deze trap extra bijzonder maakt zijn twee dingen. Als eerste zijn er de onderste treden. Deze zijn breder dan de rest en steken daardoor, in tegenstelling tot de rest van de trap, buiten de binnenmuur uit. Het zorgt bovendien voor een luxe uitstraling in het geheel van de ruimte waarin de trap staat.

Daarnaast is er de trapleuning op de binnenmuur. Deze loopt in één keer door in het verdiepingshekwerk, wat ervoor zorgt het het allemaal één samenhangend geheel wordt.

  • Keepbomen
  • Duurzaam rubberwood
  • Stalen leuningen